Wat kun je doen in Luxemburg?

Ga direct naar

We zijn steeds op zoek naar de leukste plekjes om naar toe te reizen dichtbij huis. Een nog onontdekt land was voor ons Luxemburg. We hebben daarom de auto gepakt en zijn een week op pad gegaan in dit prachtige land. Natuurlijk hebben we de beste tips voor een week in Luxemburg voor je verzameld. Klaar om mee op reis te gaan?

Luxemburg ligt op ongeveer 4,5 uur rijden vanaf Utrecht. Dat is goed te doen als je vroeg vertrekt. Zo heb je nog wat aan je dag en telt je eerste vakantiedag gelijk mee. Luxemburg is niet zo groot, en is na Malta het kleinste land van de EU. Je kunt je er een midweek goed vermaken. Ze spreken trouwens Luxemburgs (verrassend) maar je kunt je er met Engels, Duits of Frans ook prima verstaanbaar maken.

Leukste tips voor vakantie in Luxemburg

Hoe reis je naar Luxemburg?

Je kunt het beste de (elektrische) auto pakken als je naar Luxemburg reist. Maak je je reis vanaf Utrecht, dan rij je via Maastricht, Luik en Bastenaken zo naar Luxemburg toe. De hoofdstad van Luxemburg heet ook Luxemburg (stad), en kan soms verwarrend zijn. Let daarom bij het invullen van je google maps even goed op wat je aanklikt voordat je op een andere locatie uitkomt.

Beste reistijd voor je trip

Wil je Luxemburg op haar best leren kennen dan kun je het beste in de lente, zomer of herfst je reis boeken. Het weer is te vergelijken met het weer in Nederland. Wil je de prachtige natuur ontdekken, dan is het toch wel fijn dat je niet volledig weg regent. De lente en zomer zijn heel fijn om de hoofdstad beter te leren kennen en te genieten van een koud biertje op het terras. In de herfst kun je er prachtig wandelen en helemaal tot rust komen in de natuur.

Citytrip naar Luxemburg stad

Als je Luxemburg in een midweek goed wilt leren kennen is een combinatie tussen een citytrip én natuur perfect. Reis daarom eerst af naar Luxemburg (stad) en slaap daar twee of drie nachtjes om de stad goed te ontdekken. Je hebt veel mooie hotels, prachtige gebouwen, leuke winkels en veel leuke tentjes waar je lekker kunt eten en drinken. We hebben alle tips voor een toffe drie dagen in de hoofdstad voor je opgeschreven in deze blog.

Leukste tips voor vakantie in Luxemburg

Hike de Mullerthal trail

Natuurlijk is Luxemburg meer dan alleen de hoofdstad, dus na die twee tot drie nachten reis je verder naar een mooie plek in de natuur. Wij wilden heel graag de Mullerthal trail hiken, dus hebben we een accommodatie in de buurt gezocht. Je leest hier meer over onze ervaringen en mooie plaatjes van de hike. We hebben hier nog twee nachten geslapen voordat we naar huis reden. 

Veel andere, kleinere stadjes en dorpen zijn ook leuk om te bezoeken! Wil je je reis nog wat uitbreiden, ga dan naar Esch-sur-Alzette, de tweede grootste stad van het land. Het stadscentrum is gezellig, je hebt mooie parken rondom de stad en een aantal leuke musea. Ook Diekirch is leuk! Probeer hier zeker een Diekirchs biertje als je er bent. Meer informatie over andere dorpen en stadjes in Luxemburg vind je hier

Hike de Mullerthal trail

Meer reisinspiratie?

Wil je nu meer leuke, korte vakanties maken dichtbij huis? Lees meer over onze tips voor een bezoek aan de Ardennen of aan Zuid-Limburg. Blijf je liever in Nederland, denk dan eens aan de Beekse Bergen of aan Noordwijk. Veel reisplezier!

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp