Een weekend in Safaripark Beekse Bergen

Ga direct naar

Ben je op zoek naar een leuke bestemming in eigen land voor een weekend of midweek weg? Zoek je iets bijzonders, met veel natuur en wilde dieren? Je denkt misschien dat we dit niet hebben in Nederland, maar niets is minder waar. Boek je vakantie naar Safari Resort Beekse Bergen en geniet van al het moois uit Afrika in eigen land. Lees hier onze ervaringen en tips voor een fantastisch weekend weg!

Voor een ultieme vakantiebeleving hoef je dus niet ver te reizen. Safaripark Beekse Bergen ligt in een bosrijk gebied tussen Tilburg en Hilvarenbeek. Het park is goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Vanuit Utrecht reis je in één uur naar deze bestemming. Wij bezochten het park een lang weekend in november, maar het park is het gehele jaar geopend en in alle seizoenen te bezoeken.

Safaripark Beekse Bergen vakantie

De luxe van een echt resort

Rondom het safaripark zijn er verschillende manieren om te overnachten. Je kunt een accommodatie boeken op het vakantiepark, hier hebben ze huisjes en zijn er mogelijkheden tot kamperen. Er is ook een luxer park, het Safari Resort Beekse Bergen. Wij bezochten dit safari resort met een groep vriendinnen. Het safari resort overtrof onze verwachtingen. De accommodatie is prachtig ingericht, met mooie en natuurlijke materialen en van alle gemakken voorzien. Zo is er een vaatwasser, luxe keuken, voldoende slaapkamers met fijne bedden. In onze accommodatie waren ook een sauna en ligbad aanwezig.

De luxe van een echt resort

Naast het fijne huis, zijn er op het safari resort zelf goede faciliteiten. Alles is ondergebracht in Karibu Town (het centrum van het safari resort). Zo kun je gebruik maken van een ontbijtservice, kun je pizza laten bezorgen in je huisje en is er een goed restaurant aanwezig waar je kunt lunchen en dineren. Daarnaast is er een klein maar modern zwembad die dagelijks geopend is en een bowlingbaan. Je kunt in de supermarkt iedere ochtend verse broodjes halen en je kunt er een aantal producten kopen. Neem wel zelf wat boodschappen mee als je een ruime keuze wilt hebben in wat je eet en drinkt. Wil je het weekend betaalbaar houden? Neem dan vooral je eigen boodschappen mee, want alle faciliteiten zijn aanwezig in het huisje om uitgebreid te kunnen koken.

Overnachten Beekse Bergen safaripark

Slapen met uitzicht op wildlife

Naast deze fijne faciliteiten op het safari resort waren wij vooral onder de indruk van het uitzicht vanuit de accommodatie. Vanuit je woonkamer en vanaf het terras sta je oog in oog met het wildlife! Alle dieren die je in het wild kunt spotten zie je voorbij komen. Struisvogels, neushoorns, giraffen, kamelen en buffels. Het is er allemaal. Heel bijzonder wakker worden en dat in ons eigen koude kikkerlandje.

Tips voor een weekend in Safaripark Beekse Bergen

De Beekse Bergen en natuurbehoud

We horen je denken, is het wel goed om dieren die in het wild horen een beperkte plek te bieden in een park? En dan ook nog in het klimaat van Nederland? Wij denken dat het juist goed is dat dit initiatief er is in Nederland. En we zullen je uitleggen waarom.

  1. In het safaripark bieden ze volop educatie aan voor zowel kinderen als volwassenen. Ze leren de bezoekers alles over de dieren, de achtergrond en brengen de liefde voor de dieren en de natuur over. Het doel is om mensen te raken met de schoonheid van de natuur, en bezoekers te inspireren om de natuur en de biodiversiteit te behouden.
  2. Er wordt onderzoek verricht in het park door externe onderzoekers van universiteiten. De resultaten van deze onderzoeken naar het gedrag van de dieren wordt gebruikt om het wildlife in het wild op een goede manier te kunnen beschermen.
  3. In het park zijn verschillende initiatieven om bij te dragen aan duurzame projecten. Zo verkopen ze olifantenmest wat je kunt gebruiken om je tuin te bemesten. Een gedeelte van de opbrengst van donaties in het park wordt gebruikt om verschillende projecten rondom bedreigde diersoorten te ondersteunen.
  4. Beekse Bergen participeert in speciale fok programma’s voor bedreigde diersoorten. Zonder dit soort initiatieven zouden een aantal diersoorten al uitgestorven zijn. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat de dieren niet zelfstandig kunnen overleven in het wild. De fokprogramma’s dragen op een actieve manier bij aan het voortplanten en in leven houden van een groot aantal diersoorten.

Bovenstaande punten hebben we uitgelicht voor deze blog om je te informeren. Wil je meer te weten komen over de thema’s duurzaamheid en natuurbehoud? Op de website van de Beekse Bergen vind je meer informatie.

Een weekend in Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Als je verblijft op het Safari Resort van Beekse Bergen heb je gratis toegang tot het safaripark. In het safaripark kun je verschillende dingen doen. Er is een autosafari, bootsafari, wandelsafari of bussafari, die je ook allemaal kunt combineren. Daarnaast kun je met een kano of game drive het park bezoeken. Er zijn eetgelegenheden in het park en er is een shop aanwezig. Voldoende om je een weekend te vermaken!

Het safaripark de Beekse Bergen

De app van Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen heeft een eigen app ontwikkeld waar je gebruik van kunt maken als je het park bezoekt en als je verblijft op één van de parken. In deze app kun je veel informatie vinden, maar ook tijden van de bootsafari of de kaarten van het park. Wij hebben de app vooral gebruikt tijdens de autosafari. Je rijdt dan zelfstandig door het park met je eigen auto en bij ieder nieuw gebied, vertelt de audio van de app je welke dieren je tegen komt. Er wordt verteld waar de dieren vandaan komen, hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze slapen. Met deze audiotour word je door het park geleid en kom je veel te weten over de verschillende dieren. Download dus gratis de app voordat je deze trip maakt!

Autosafari Beekse Bergen

Dagje naar Tilburg

Ben je toch uitgekeken op het safaripark en het resort en op zoek naar andere activiteiten in de buurt? De stad Tilburg ligt dichtbij en is erg leuk om een dag te bezoeken. Je kunt van alles in de stad ondernemen, afhankelijk van waar jullie zin in hebben. Denk aan het bezoeken van verschillende musea, een tour door de stad en voldoende mogelijkheden om lekker te lunchen of dineren.

Beekse Bergen weekend weg met vriendinnen

Duurzame tips

duurzaam vervoer

Rijdt met elkaar mee of gebruik het openbaar vervoer om in Beekse Bergen te komen. Vanuit Utrecht is het een uur reizen met de trein en bus. Ook met de auto doe je er een uur over (mits je geen file hebt). Heb je een elektrische auto? Er zijn voldoende mogelijkheden om je auto op te laden bij de parkeerplaatsen. Top geregeld van Beekse Bergen! 

vegetarisch eten

Neem je zelf boodschappen mee? Probeer eens een weekend vegetarisch of veganistisch te eten/koken. Een leuke uitdaging en je kunt ontzettend veel lekkere gerechten maken zonder vlees, vis of andere dierlijke producten te gebruiken. Stel jezelf een doel en probeer het eens uit. Je zult verbaasd staan over de mogelijkheden die over blijven en zo verbruik je indirect minder CO2.

duurzaam keurmerk

Safaripark Beekse Bergen en het safari resort van Beekse Bergen heeft de Green Key Goud certificaat behaald. Een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Zij laten zien dat bedrijfsvoering te combineren is met duurzaamheid, en dat je daar een sterk product door kunt neerzetten. Door een weekend te genieten in het safari resort, laat je zien dat je dit als consument waardeert en besteed je je geld aan initiatieven die hun best doen om dit na te streven.

verantwoord gebruik

Heerlijke natuurlijk die fijne faciliteiten op het safari resort en in je huisje. Let je op dat je niet overmatig gebruik maakt van de douche of sauna en zet je de verwarming niet te hoog? Dat je all inclusive betaalt voor je huisje, wil niet zeggen dat je onverantwoord moet omgaan met je gas, water en licht. Dit lijkt misschien een ontzettend irritante tip, maar wees er gewoon bewust van dan gaat er weinig mis.

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp