Ons verhaal

Sinds 2019 verzamelen we de mooiste reisverhalen, unieke plekjes en duurzame tips op onze reisblog. Ben je benieuwd naar het verhaal achter The New Journey? Lees dan verder! 

The New Journey | Ons verhaal

De wereld ontdekken

We leven in een wereld met inspirerende culturen, avontuurlijke plekken, unieke steden en fantastische natuur. Voor ons beiden was dit jaren terug hét recept om meer van de wereld te ontdekken. In de afgelopen jaren hebben we – samen of apart – meer dan 40 landen bezocht. Iedere bestemming heeft een plekje in ons hart. Met onze ervaringen en tips hopen we je inspiratie te geven om je volgende reis extra bijzonder te maken. Ver weg, dichtbij en voor elk budget.

Duurzaam maken van je reis

Reizen zal nooit volledig ecologisch verantwoord zijn, maar door op reis bewuste keuzes te maken kan je een groot verschil maken. Het maken van een reis met positieve impact op de wereld geeft ons voldoening en een waardevolle herinnering. In onze reizen maken we graag kennis met andere culturen, de lokale keuken, trekken we er op uit in de natuur en ondernemen we lokale activiteiten die soms buiten onze comfortzone liggen. Op The New Journey delen we onze reiservaringen, bijzondere avonturen en geven we tips om je reis wat duurzamer te maken.

» Laat je inspireren door alle duurzame tips

“Responsible travel is not only better for our world, it’s also more interesting and memorable. Responsible tourism is the future of travel.”

Simon Reeve

Reizen op een verantwoorde manier

Onze zoektocht naar een groener leven begon bij het bewust worden van onze eetgewoontes. We zijn meer vegetarisch gaan koken en maken gebruik van lokale en biologische producten. Naast deze ervaringen zijn we op zoek gegaan naar andere manieren van een duurzame lifestyle. Onze grootste passie is reizen, wat ons bracht bij de vraag: ‘kan je de wereld ontdekken op een verantwoorde manier?’. We dagen onszelf uit om groen reizen leuk en betaalbaar te maken.

Ons verhaal

Samen maken we impact

Voor ons staat vast dat wij, als reizigers, een andere invulling moeten geven aan onze passie. Door bijvoorbeeld langer op één plek te blijven, landen te combineren en niet zomaar een vlucht te boeken zonder ander vervoer te overwegen. We boeken eerder stedentrips en weekendjes weg dichter bij huis, en zijn bewust op activiteiten die de lokale community stimuleert. Met The New Journey ontdekken wij de wereld op een nieuwe manier. 

Gaat deze manier van reizen vanzelf? Zeker niet. We verdiepen ons in het thema duurzaamheid en maken waar mogelijk aanpassingen. Dit gaat met succes, maar is soms ook echt een uitdaging! We zijn blij dat groener reizen – en daarmee het verkleinen van je ecologische voetafdruk – steeds populairder wordt. We hebben maar één planeet en daar moeten we zuinig op zijn. Wij willen een betere reiziger zijn en anderen hierin inspireren. Wij zijn van mening dat alle kleine aanpassingen naar groener reizen, samen een grote impact maken.