Een weekend weg aan het strand in Noordwijk

Ga direct naar

Op zoek naar een leuke bestemming voor een weekend weg met een groep vrienden of vriendinnen? Overwegen jullie een duurzame optie in eigen land? Zoek dan niet langer en plan een weekend weg aan de Nederlandse kust in het plaatsje Noordwijk. Lees onderstaande blog voor tips (ook bij slecht weer).

Het dorp Noordwijk ligt in de provincie Zuid-Holland en kun je makkelijk bereiken met de auto of met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht is het anderhalf uur reizen met de trein en bus. Wij bezochten deze plaats met een groep vriendinnen in de Nederlandse zomer. Je raadt het al, het was slecht weer. Ontzettend jammer want Noordwijk heeft een prachtig strand met mooie, hippe en gezellige strandtenten. Met zonnig weer kun je hier heerlijk genieten van de zon, zee en het strand.

Struinen over het strand in Noordwijk

Ontdek het dorp Noordwijk

Het dorp van Noordwijk is gezellig en er zijn leuke winkels aanwezig. Het is niet groot, maar wel gezellig om een middag door heen te struinen. Naast leuke shops zijn er in de hoofdstraat een aantal terrassen aanwezig. Weleens de realityserie ‘Chateau Meiland’ gezien? De interieurwinkel van de familie Meiland zit in de hoofdstraat van Noordwijk! Wil je Noordwijk nog verder ontdekken? Bezoek dan de vuurtoren of het (kleine) museum.

Hippe strandtenten in Noordwijk

In Noordwijk zijn een aantal leuke strandtenten. Lees hieronder onze ervaringen en tips voor lunch, borrel of diner:

☆ Witsand

Deze strandtent is een lust voor het oog. Modern en gezellig ingericht, je krijgt er echt het strandgevoel. Bij deze strandtent hebben wij heerlijk geluncht. Het eten is erg goed, ze hebben verse sapjes en lekkere koffie. Schijnt de zon lekker? Je kunt ook buiten heerlijk zitten met je voeten in het zand.

Hippe strandtenten in Noordwijk

☆ Tulum

Een hele leuke strandtent om te borrelen aan de bar en op het terras. Tulum is net als Witsand heel stijlvol ingericht. Je kijkt er je ogen uit aan mooie spullen, meubels en mooi servies.

De Branding

Een geweldige strandtent voor een sfeervol diner. Deze strandtent heeft een soort bloemenkas uitstraling, met veel glazen ruiten en planten. De tafels zijn mooi gedekt en je kunt heel gezellig tafelen de hele avond. Omdat het bij ons niet zo lekker weer was, hadden ze de houtkachel aangestoken. Heel gezellig om een leuke avond te hebben met vrienden. Oh, en het eten is ook heel goed, een must go wat ons betreft!

Tips strandvakantie Noordwijk

Museum Voorlinden in Wassenaar

Bij slecht weer niet getreurd, bezoek museum Voorlinden in Wassenaar voor een kunstzinnige middag. In dit museum vind je vooral moderne en hedendaagse kunst. Er zijn wisselende collecties en een aantal vaste kunstwerken om te bekijken.

Museum Voorlinden in Wassenaar

Het museum ligt in een mooi aangelegde tuin, waar je nog een wandeling doorheen kunt maken als je wilt. Naast het museum ligt ook een restaurantje waar je koffie kunt drinken en een gebakje kunt eten.

Museum Voorlinden in Wassenaar

Museum Voorlinden in Wassenaar

Struinen over het strand in Noordwijk

Vergeet geen strandwandeling te maken als je een weekend aan de Nederlandse kust bent. Zowel bij goed als wat minder weer een hele leuke activiteit. Het strand in Noordwijk is erg mooi, breed en uitgestrekt. Loop vanaf de boulevard in Noordwijk het strand op en maak een wandeling zolang als je wilt. Lekker uitwaaien, genieten van de zee en lange gesprekken voeren met vriendinnen, klinkt als een goed plan! Heb jij wel zomers weer tijdens te pakken tijdens deze trip? Dan wensen we je alvast heel veel plezier met zonnen, zwemmen en genieten van een koud drankje op het strand.

Wat te doen in Noordwijk en omgeving?

Noordwijk en omgeving

In de omgeving van Noordwijk liggen verschillende leuke plaatsen om te bezoeken. Zo kun je een dagdeel winkelen in Leiden of Haarlem. Ook kun je andere kustplaatsen bezoeken, zoals Zandvoort of Katwijk aan Zee. Voldoende leuke opties dus rondom Noordwijk als je binnen dit dorp bent uitgekeken of als je langer wilt gaan dan een weekend.

Struinen over het strand in Noordwijk

Overnachten in Noordwijk

Als je een weekend naar Noordwijk gaat wil je graag op loopafstand van het strand zitten. Wij sliepen in een modern Airbnb huis midden in het centrum van Noordwijk. Op minder dan 10 minuten lopen van het strand en van het dorp. Een perfecte uitvalsbasis voor een groep vriendinnen. Wij vonden het belangrijk om zelf een avond te kunnen koken en op onze eigen tijd te kunnen ontbijten. Vandaar onze keuze voor een groot huis. Wil je dat een vriendinnenweekend niet teveel geld kost? Dan is het huren van een huis een goede optie. Je kunt dan samen boodschappen doen en hoeft niet perse buiten de deur te gaan eten.

Overnachten in Noordwijk

Ontdek de mooiste plekken van Nederland

Nederland heeft mooie steden, stranden én natuur. Wij proberen een aantal keer in het jaar dichtbij huis op reis te gaan. Scheelt je ook weer heel wat reistijd! Leuk voor een weekend weg of een vakantie in eigen land. Lees hier meer over reizen in eigen land.

Meer reisinspiratie

Duurzame tips

samen reizen

Rijdt met elkaar mee of gebruik het openbaar vervoer om in Noordwijk te komen. Vanuit Utrecht is het anderhalf uur reizen met de trein en de bus. Omdat Noordwijk dichtbij andere dorpen of steden ligt, kun je ook tijdens je weekend makkelijk met het openbaar vervoer reizen. Hartje zomer tijdens je weekend trip? Huur een fiets in Noordwijk of neem deze zelf mee. In Noordwijk zelf kun je alles met de fiets doen en ook in de omgeving kom je een heel eind.

schone stranden

Laat geen afval achter op het strand. Zorg ervoor dat je alles mee neemt na een heerlijk dagje op het strand en laat je plek netjes achter. Neem een extra zak mee voor afval dat je onderweg tegenkomt op het strand. Kleine moeite om wat afval van anderen mee te nemen. Vanaf het strand waait dit vaak direct de zee in en dat zou eeuwig zonde zijn. 

minimaal airco gebruik

Ga je tijdens een warm en zomers weekend? Probeer je accommodatie zo goed mogelijk te beschermen tegen de warmte, zodat je zo min mogelijk airco of waaiers hoeft te gebruiken. Verduister de woonruimte en slaapkamer waar mogelijk en zorg ervoor dat je ramen niet open blijven staan overdag. Warme lucht en zonlicht blijven zo buiten. Dit doe je thuis meestal ook en is op vakantie een kleine moeite.

Duurzame activiteiten

Wil je tijdens je weekend wat actiever bezig zijn met duurzaamheid? Zoek eens uit of er tijdens je weekend een ‘beach clean up’ georganiseerd wordt of organiseer er zelf één met je vriendengroep. Het kost je minder dan een uur tijd en je hebt heel duidelijk je duurzame stempel op het weekend gezet.

Natuurlijke zonnebrand

Ga je zwemmen in de Noordzee? Vaak heb je je goed ingesmeerd tegen de zon. Gebruik zonnebrand die niet schadelijk is voor jezelf en voor de natuur. Wist je dat 63% van de ingrediënten in zonnebrandcrèmes schadelijk is voor zowel jezelf als je omgeving? Dat betekent ook voor koraal en vissen. Een goede tip voor een natuurlijke zonnebrand is de zonnebrand van het merk NAÏF. Dit merk is opgezet door twee vaders die ontdekten dat er veel schadelijke stoffen in zonnebrand zitten, schadelijk voor baby’s maar zeker ook voor volwassenen. Deze zonnebrand kun je online bestellen via de website of koop hem bij een winkel als de Etos. Ze hebben ook andere producten zoals dagcrème en zijn diervriendelijk en vegan!

handbagage van nortvi

Ben je op zoek naar een nieuwe handbagagekoffer? Kijk dan eens online bij het merk NORTVI. Dit duurzame merk produceert prachtige koffers van duurzame materialen en streeft een eerlijk productieproces na. Meer weten? Check de website via deze link en ontdek welke koffer het beste bij je past!

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp