Op ontdekking in de stad Moshi in Tanzania

Ga direct naar

Ga je op reis naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen? De stad Moshi is een goede uitvalsbasis om je voor te bereiden op de klim. Voor en na de klim kun je in Moshi overnachten, maar er is meer dan dat! Ga op ontdekking in de stad Moshi en volg onze tips.

De stad Moshi ligt op een uur rijden vanaf Kilimanjaro Airport. Deze stad is dus een perfecte uitvalsbasis als je een directe vlucht boekt naar Tanzania en vliegt op deze luchthaven. Moshi zelf is niet heel speciaal, maar wel een perfecte uitvalsbasis voor je klim of een safaritocht. Het ligt op een prachtige centrale plek tussen indrukwekkende gebergten en wildreservaten. 

Tanzania vakantie tips

Overnachten bij Salinero Kilimanjaro Hotel

Moshi is een grote stad in de Kilimanjaro regio waar wij ons eerste verblijf hadden. We sliepen in Salinero Kilimanjaro Hotel, een prima plek om een paar nachten voor je klim te verblijven. Het hotel ligt iets buiten het centrum, met zwembad en mooie kamers met airco. Airco is wel echt een must om een goede nachtrust te kunnen pakken voordat je begint aan je klim naar de top van Mount Kilimanjaro. Of als je vroeg vertrekt naar je eerste safaritocht. 

Het eten in het hotel is niet super, maar prima als dit bij je verblijf in zit. Heb je de optie om uit eten te gaan in de avond? Ga dan de stad in met een taxi en eet goed bij een aantal restaurants. In het hotel kunnen ze je goed adviseren waar je moet zijn op welke avond van de week! Laat je dus verrassen. Lees verder voor onze persoonlijke restauranttips in de stad. 

Natuurlijk ben je wel in Afrika aangekomen. Dat betekent dat medewerkers van het hotel enorm vriendelijk zijn en je behandelen als een prins of prinses. Wij moesten hier best een beetje aan wennen in het begin. Weet dat het hoort bij de cultuur om gastvrij te zijn en je in de watten te leggen. Weigeren is erg onbeleefd. Wat kun je dan wel doen om dit iets gemakkelijker te maken? Geef regelmatig een fooi voor de extra werkzaamheden en handelingen die mensen voor je doen. Ook al hoeft het niet voor je, dit is onderdeel van hun salaris. 

Tips voor Tanzania

Overnachten bij MCF Lodge

Na afloop van onze reis door Tanzania hebben we overnacht bij MCF Lodge. Een simpele lodge, met uitzicht op de Kilimanjaro. De lodge steunt en promoot onderwijs voor meisjes en ligt naast een school. Door hier te verblijven steun je indirect de school en maak je het volgen van onderwijs voor meisjes meer mogelijk.

De kamers zijn hier fijn en je hebt een restaurant waar je van alles kunt bestellen. Op ieder moment van de dag gaan ze de keuken in om te maken waar je zin in hebt. Daarnaast is het een fijne en veilige plek in de stad met een mooie tuin. Perfect om relaxt je avontuur te beginnen of eindigen! 

Tips voor Tanzania

Bezoek het oude treinstation

In het centrum van Moshi vind je een oud treinstation. Dit station werd vroeger gebruikt om goederen te vervoeren maar is niet meer in gebruik. Je kunt over de sporen lopen en het station van binnen bezoeken. Alles is er gebleven zoals het was, de bureaus van het personeel staan er bijvoorbeeld nog. Leuk om op ontdekking te gaan op deze verlaten plek. 

Tips voor Tanzania

Ga voor lunch of diner naar Indo Italiano

Voor lunch en diner kun je heerlijk eten bij Indo Italiano. Je hebt voldoende vegetarische keuzes en al het eten is ontzettend lekker. Het restaurant is populair onder westerse toeristen en expats, maar je hebt niet het idee dat je in zo’n tentje zit. Wat ons betreft een absolute aanrader als je Moshi bezoekt!

Drink koffie bij Union Café

Wist je dat er in de omgeving van Moshi koffie wordt geteeld? Union café is modern en je drinkt er heerlijke koffie of koude drankjes. Ze hebben ook broodjes of taartjes. Je kunt hier even bijkomen van de warmte of gewoon gezellig op het terras zitten rondom het café. 

Tips voor Tanzania

Hiken naar koffieplantages en Materuni waterval

In de omgeving van Moshi kun je en tour boeken naar de watervallen. Vaak wordt deze tour gecombineerd met een bezoek aan de koffieplantages. Wij vonden dit echt fantastisch. Doe wel goede schoenen aan want je moet een eind lopen vanaf de koffieplantages naar de waterval. Een goede hike om je alvast op te warmen voor de Kilimanjaro. 

Op weg naar de waterval toe kom je langs een aantal huizen. Je kunt het eigenlijk geen dorp noemen. Er wonen hier gezinnen die veelal op de koffieplantages werken. Wij vonden het erg leuk om deze toch te maken omdat je het echte Afrika ziet! Hoe de mensen wonen, koken, wassen en waar ze werken. Ook best indrukwekkend om te zien hoe de mensen hier leven. Tip: neem wat snoepjes mee of wat lekkers om uit te delen aan de kinderen die je tegenkomt. Het is ontzettend leuk om contact te maken. Sommige mensen spreken goed Engels dus je kunt onderweg best een praatje maken. 

Tanzania vakantie rondreis

Wil je nu meer lezen over onze tocht naar de top van de Mount Kilimanjaro? Klik dan hier voor al onze tips over de beklimming. Wil je meer lezen over een safari in Tanzania? Kijk voor meer tips in deze blog en laat je inspireren. 

Wist je dat je ook op type reis kunt zoeken op onze website? Je vindt meer informatie over onze outdoor reizen of laat je inspireren over verre bestemmingen. 

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp