Tips voor hikes en mooie uitzichten op Sete Cidades

Ga direct naar

Het groenblauwe kratermeer Sete Cidades is misschien wel een van de mooiste plekken op het eiland São Miguel in de Azoren. Het schilderachtige meer aan de westkant van het eiland behoort tot een van de populairste bezienswaardigheden van São Miguel. In ongeveer 30 minuten rij je van de stad Ponta Delgada naar het bekendste uitzichtpunt op Sete Cidades. Hier spot je kratermeren, bijzondere natuur en panoramische vergezichten in allerlei kleuren en vormen! 

In deze blog lees je tips voor meerdere hikes en mooie uitzichten (in Portugees bekend als ‘miradouro’). Alle plekken in deze blog kun je in één dag bezoeken met een huurauto. De plekken liggen allemaal vrij dicht bij elkaar en wisselen mooie hikes en gave uitzichten met elkaar af. In voor mooie natuur, avontuur én fotogenieke hotspots? Lees dan snel verder!

Hiken naar Miradouro das Cumeeiras

Tip 1 – Hiken naar Miradouro Boca do Inferno

Wil je hiken naar het mooiste uitzicht op Sete Cidades? Begin je hike dan bij de parkeerplaats naast Lagoa do Canario en volg het wandelpad richting Miradouro Boco do Inferno. Nadat je de toegangspoort bent gepasseerd volg je de trap naar beneden in het bos en kom je uit bij een klein meer met weerspiegeling van de bomen op het water.

Hiken naar Miradouro Boca do Inferno

Volg het pad naast Lagoa do Canario en na een paar honderd meter vind je een trap omhoog. Vervolgens kom je uit bij een vrij breed pad met hoge bomen, wat netjes onderhouden is. Volg dit pad ongeveer 1 kilometer en neem vervolgens de trappen links omhoog richting Miradouro da Boca do Inferno. Je hebt hier een schitterend panoramisch uitzicht over Sete Cidades. Neem zeker even de tijd om hier wat mooie foto’s te maken!

Hiken naar Miradouro Boca do Inferno | Sete Cidades

Vanaf het uitzichtpunt volg je een pad van ongeveer 1,2 kilometer richting de parkeerplaats bij Lagoa do Canario, het eindpunt van je hike. De makkelijke rondwandeling is in totaal zo’n 2,5 kilometer en duurt zo’n 45 minuten.

De mooiste hikes en uitzichten bij Sete Cidades

We hebben een paar praktische tips voor je: 

☆ Parkeren: je kunt gratis parkeren bij het naastgelegen parkeerterrein. Dit is ook het startpunt van je hike. De parkeerplaatsen zijn beperkt, dus zorg dat je op tijd bent omdat Sete Cidades een topattractie is van het eiland.

☆ Wandelkaart: download hier de wandelroute met alle details (stuur de route naar je mobiel in de Komoot App en sla hem ‘offline op’ zodat je ook zonder internet kan wandelen).

☆ Webcam: check voordat je vertrekt de webcam bij Sete Cidades zodat je weet of alles zichtbaar is. Er hangt best vaak zware bewolking en het zou zonde zijn als je niet kan genieten van de panoramische uitzichten. 

De mooiste hikes en uitzichten bij Sete Cidades

Tip 2 – The Abandoned Hotel of Sete Cidades & Miradouro da Vista do Rei

Vanaf de parkeerplaats bij Lagoa do Canario vervolg je de reis naar The Abandoned Hotel of Sete Cidades. Dit is ongeveer 15 minuten rijden en hier vind je 2 parkeerplaatsen waar je maximaal 20 minuten gratis mag parkeren. Vanaf de parkeerplaats zie je direct The Abondoned Hotel of Sete Cidades liggen, ook wel bekend als hotel Monte Palace. Dit hotel staat ook wel bekend als het spookhotel, en is vandaag de dag een must mee op de Azoren.

The Abandoned Hotel of Sete Cidades

Na de bouw van Hotel Monte Palace in 1989 stond er een prachtig vijfsterren hotel met maar liefst 80 kamers. Helaas kwamen er nauwelijks toeristen en moest het hotel sluiten binnen één jaar. Heel triest want het mooiste uitzicht op Sete Cidades heb je namelijk vanaf één van de balkonnetjes van het verlaten hotel Monte Palace. Een mysterieuze plek met een subliem uitzicht over de twee meren. Toen het hotel gesloten werd zijn alleen de meubels en het interieur meegenomen, de rest van het hotel is gebleven zoals het was. 

Hou je van urbex fotografie en vind je het leuk om een beetje avontuur te beleven? Ga dan zeker naar het spookhotel en ontdek de mooiste uitzichten vanaf de balkonnetjes op de bovenste verdieping. Vind je dit niks? Loop dan 2 minuten naar beneden naar Miradouro da Vista do Rei en geniet van het uitzichtpunt onder het hotel. Wij vonden het een hele beleving om even binnen te gluren!

Miradouro da Vista do Rei Azores

Tip 3 – Miradouro Carrado das Freias

Je reis vervolgt naar een ander mooi uitzichtpunt op zo’n 5 minuten rijden vanaf The Abondened Hotel of Sete Cidades. Navigeer naar Miradouro Carrado das Freias en geniet van het uitzichtpunt. Ook hier vind je voldoende gratis parkeergelegenheid om je auto neer te zetten. Je hebt uitzicht over de brug en kijkt uit op het dorpje wat je later gaat bezoeken. 

Miradouro Carrado das Freias

Tip 4 – Miradouro Lagoa de Santiago

Zo’n 300 meter van Miradouro Cerrado das Freias ligt het uitzichtpunt Miradouro Lagoa de Santiago. Ook al ligt het maar een paar honderd meter verderop, ook hier is het de moeite om even te stoppen bij de gratis parkeerplaats. Je hebt namelijk een geweldig uitzicht op het kratermeer Lagoa de Santiago.

Miradouro Lagoa de Santiago

Tip 5 – Bezoek de São Nicolau Church

Stap opnieuw de auto in en navigeer naar São Nicolai Church. Je kunt de auto gewoon langs de kant van de weg zetten in de buurt van de kerk of parkeren op de parkeerplaats. Dit kerkje nodigt uit om even te stoppen en rond te wandelen. Naast het kerkje vind je een fontein en verschillende bankjes, de perfecte plek dus om te picknicken! Natuurlijk kun je zelf een picknick meenemen, maar je kunt er ook één bestellen op het eiland bij Maria Pic-nic met allemaal lokale ingrediënten. Doe dit wel 24 uur van te voren zodat ze tijd hebben om alles voor te bereiden. In de ochtend kun je dan alles afhalen vanaf 6.30 uur en meenemen voor onderweg. Hoe leuk is dat?!

Bezoek de São Nicolau Church

Tip 6 – Hiken naar Miradouro das Cumeeiras

Ben je in voor een flinke hike met prachtige uitzichten? Laat je auto dan staan bij de São Nicolau Church en start je wandeling richting Miradouro das Cumeeiras, ook wel bekend als het ‘viewpiont of the ridge‘. Deze wandeling is behoorlijk zwaar met veel klimmen en is zo’n 21,5 kilometer enkele wandeling. Wij hebben het mooiste stuk van deze wandeling gelopen door iets verderop onze auto te parkeren en de wandeling niet helemaal uit te lopen (om vervolgens ook weer terug te lopen naar je auto). Je leest hieronder onze tip voor parkeren bij de korte wandeling. 

Hiken naar Miradouro das Cumeeiras

De wandeling richting Miradouro das Cummeeiras is echt ontzettend mooi. Misschien was dit wel een van onze favoriete wandelingen op het eiland! Vanaf de parkeerplaats is het eigenlijk een lange klim naar boven die goed te doen is. Het pad wijs zich vanzelf. Zo nu en dan kom je onderweg een quad, 4×4 jeep of mountainbike tegen, maar deze weg is absoluut niet geschikt om met je huurauto te rijden! De huurauto’s die wij dit zagen proberen moesten allemaal omkeren. Onderweg geniet je van mooie uitzichten met veel bloemen en natuurlijk de steile rand langs Sete Cidades! In totaal hebben wij vanaf de parkeerplaats een wandeling gemaakt van zo’n 10 kilometer.

Viewpoint of the ridge Sao Miguel Azoren

We hebben een paar praktische tips voor je:

☆ Wandelkaart: download hier de wandelroute met alle details en hoogtemeters (stuur de route naar je mobiel in de Komoot App en sla hem ‘offline op’ zodat je ook zonder internet kan wandelen).

☆ Parkeren voor de korte wandeling: je kunt gratis parkeren op de onverharde weg zodra je de EN9-1a verlaat. Navigeer naar ‘Viewpoint of the ridge’ vanaf de São Nicolau Church. In vier minuten rij je een weg naar boven en zodra je de verharde weg verlaat, zie je een bord met een groot uitroepteken. Rij vervolgens zo’n 150 meter op de onverharde weg totdat de weg behoorlijk breed is en je weilanden voor je ziet. Je kunt hier gewoon de auto achterlaten aan de kant van de weg. Waarschijnlijk staan er ook al wat auto’s of bussen. Dit is tevens het start- en eindpunt van je hike. Geniet van alle mooie uitzichten onderweg! 

Hiken naar Miradouro das Cumeeiras

Benieuwd naar alle tips voor de ultieme roadtrip op de Azoren? Bekijk ze hier. Wil je meer outdoor reizen ontdekken? Bekijk hier het overzicht met outdoor reizen. Ben je in voor een vakantie naar een andere Europese bestemming? Laat je hier inspireren door onze reizen binnen Europa.

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp