Duurzaam fotoboek maken van je reisfoto’s

Ga direct naar

Als je op vakantie bent geweest staat vaak je smartphone of camera vol met mooie vakantiefoto’s en unieke herinneringen. Een paar foto’s belanden op social media, eigenlijk best zonde om hier niet meer mee te doen! Wil je jouw mooiste reisfoto’s vastleggen in een mooi en duurzaam fotoboek? Ontwikkel dan een boek met je mooiste reisfoto’s en personaliseer het naar eigen wens bij Fotofabriek. In deze blog lees je hoe jij het verschil kan maken door te kiezen voor een duurzaam fotoboek. 

Samen met Fotofabriek hebben wij een duurzaam fotoboek ontwikkeld van onze mooiste vakantieherinneringen van het Spaanse eiland Mallorca. Door het creatieproces beleef en ervaar je je vakantie weer opnieuw! Als eindresultaat heb je een prachtig boek voor jezelf of om cadeau te geven aan je reisbuddy. Hoe leuk is dat? We nemen je mee in onze ervaring!  

Hoe werkt Fotofabriek?

Een fotoboek maken via Fotofabriek is heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig. We hebben een aantal stappen voor je op een rijtje gezet:

  • Stap 1: Voordat je begint met het maken van een fotoboek selecteer je de mooiste foto’s van je reis en sla je deze op in een aparte map op je computer.
  • Stap 2: Kies bij Fotofabriek welk type boek je wil maken. Wij hebben een Grønn Fotoboek gemaakt, dit is een duurzaam fotoboek (je leest er verder in de blog meer over). Wil je wat anders maken? Je kan ook kiezen voor een softcover, hardcover, spiraal fotoboek of tijdschrift.
  • Stap 3: Kies het formaat van je fotoboek en geef aan of je een staande of liggende variant wil. Wij hebben een A4 fotoboek staand ontworpen.
  • Stap 4: Kies voor ‘blanco project’ als je een eigen ontwerp wil maken of kies één van de standaard ontwerpen (vooral als je weinig tijd hebt is dit ideaal). Wij hebben een standaard ontwerp gekozen en deze naar eigen stijl aangepast.
  • Stap 5: Upload je foto’s in de Editor van Fotofabriek. Je hoeft je geen zorgen te maken of je alle foto’s wel kwijt kan, je kan je fotoboek namelijk uitbreiden tot wel 200 pagina’s.
  • Stap 6: Sla je boek op en maak direct een account aan. Je kan zo heel makkelijk een aantal dagen of weken werken aan je fotoboek en gaat eenvoudig verder waar je bent gebleven.
  • Stap 7: Boek afgerond? Even nalopen in de ‘preview’ en bestellen maar!

Hoe werkt Fotofabriek?

Duurzaam productieproces

Het fijne aan de producten van Fotofabriek is dat ze rekening houden met het milieu en zo duurzaam mogelijk handelen. Bij het Grønn fotoboek zie je bijvoorbeeld de vezels van de gerecyclede materialen zitten. De hardcover omslag is gemaakt van linnen. Dit geeft het boek een unieke uitstraling. 

In de drukkerij van Fotofabriek maken ze geen gebruik van chemische stoffen. Dit is vele malen milieuvriendelijker in tegen stelling tot hoe andere aanbieders fotoboeken drukken. Ook draaien hun drukmachines gedeeltelijk op groene stroom, hergebruiken ze restmateriaal en proberen ze de CO2-uitstoot waar mogelijk te beperken door samen te werken met leveranciers uit de regio. Hoe mooi is dat?!  

Duurzame levering

Je fotoboek wordt niet in plastic verpakt en geleverd, maar wordt zo compact mogelijk verstuurd in duurzaam karton van gerecycled materiaal. Ons fotoboek paste zelfs door de brievenbus!

Daarnaast maakt Fotofabriek bewust de keuze wie de verzending verstuurt op basis van uitstuur. Ze werken bijvoorbeeld samen met koeriersdiensten die zo min mogelijk uitstoten. 

Voordelen duurzaam fotoboek maken bij Fotofabriek

Voordelen van Fotofabriek

Zoals je misschien al hebt gelezen zijn wij enthousiast over Fotofabriek. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet: 

☆ Duurzaam: natuurlijk is dit de belangrijkste reden om voor Fotofabriek te kiezen! Als je impact wil maken en de natuur zo goed mogelijk wil beschermen zit je hier goed. 

☆ Vrijheid in het creatieproces: je hebt veel vrijheid in het zelf ontwerpen van jouw fotoboek. Je kan leuke achtergronden en decoraties toevoegen en zelfs een QR code (handig als je bijvoorbeeld wil linken naar een blog). Ook kun je gemakkelijk jouw favoriete kleuren instellen en heb je ruime keuze uit mooie lettertypes. 

☆ Kwaliteit: het fotoboek heeft een luxe uitstraling en is van hoge kwaliteit. 

☆ Gebruiksvriendelijk: de editor waarin je jouw fotoboek vormgeeft is eenvoudig in gebruik en werkt heel intuïtief. Extra fijn is dat je in de editor kan zien of je al een foto hebt gebruikt of niet (er staat dan een 1 bij de geüploade foto, zo voorkom je dat je per ongeluk foto’s dubbel erin verwerkt). 

☆ Goede levering: het fotoboek is binnen een week na afronding in huis.

Een fotoboek; het ideale cadeau

Een fotoboek is het ideale cadeau aan degene waarmee je op reis was! Maar je kunt ook een gepersonaliseerde verjaardagskalender met de mooiste reisfoto’s, een agenda of een andere fotoprint maken met je mooiste foto’s. Hoe leuk is dat?!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fotofabriek [advertorial]. Wil je meer lezen over duurzaamheid? Bekijk dan ons overzicht met blogs! 

Wil je reisinspiratie over het Spaanse eiland Mallorca? Lees dan onze blog over de 5 mooiste stranden van het eiland of bekijk onze tips voor de beste hotspots van Mallorca

Tips voor een zonvakantie naar het bruisende Mallorca

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp