5x mooie stranden van het eiland Mallorca

Ga direct naar

Mallorca is een fantastische zonbestemming en heeft een ruime keuze aan mooie stranden. Van uitgerekte zandstranden, populaire plekken voor gezinnen tot aan de meest beeldschone en afgelegen baaitjes. Een aantal mooie stranden van het Spaanse eiland Mallorca hebben we voor je op een rijtje gezet!

Cala Mondrago & S’Amarador

Aan de zuidoostkust van Mallorca vind je natuurreservaat Mondrago. Dit natuurpark heeft twee schitterende zandstranden, Cala Mondrago en ’s Amarador. Wist je dat ’s Amarador in 2008 is uitgeroepen tot het beste strand van Europa? Wij begrijpen heel goed waarom!

Cala S'Amarador in Mallorca

Het strand heeft een schitterend uitzicht en is omgeven door hoge pijnbomen. Het kraakheldere water maakt dat deze baai een juweeltje is om te bezoeken! Er zwemmen veel vissen hier en daardoor zie je veel mensen snorkelen langs de rotsen.

Cala Mondrago in Mallorca

Parkeren

Bij de stranden vind je twee grote parkeerplaatsen (deze zijn ontworpen als betaalde parkeerplaatsen, maar bleken gratis te zijn toen wij onze auto parkeerden). Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 5 tot 10 minuten lopen naar het strand. Het adres van Cala Mondrago parking is: 07691, Santanyí en het adres van Parking S’Amarador is: 07690, Cap d’es Moro.

Cala Mondrago in Mallorca

Playa de Muro

In het noorden van Mallorca vind je Playa de Muro. Dit is een uitgerekt zandstrand van 6 kilometer lang waar de zee een prachtige blauwe kleur heeft. Langs de kust vind je verschillende restaurantjes en leuke terrasjes.

Playa de Muro Mallorca

Er zijn veel strandovergangen waardoor er genoeg plek is om een wat rustiger stukje strand op te zoeken! Dit strand is de ideale bestemming voor families met kinderen omdat het water vrij ondiep is. Tip: loop eens naar de lange steiger die in het water ligt. Leuke plek om even te bezoeken en uit te kijken over zee!

Playa de Muro Mallorca

Parkeren

Kom je met de auto naar dit strand? Gratis parkeren doe je langs de weg aan Av. de s’Albufera. Je vindt hier een hele lange straat waar je gratis kan parkeren. In de zomermaanden kan het hier vrij vol staan waardoor je misschien wat verder moet lopen naar het strand.

Playa de Muro Mallorca

Cala d’Or

In het zuidoosten van Mallorca vind je de bekende badplaats Cala d’Or, wat Gouden Baai betekent. Wat past deze naam perfect bij de stad! Langs de kust vind je verschillende kleine baaien omringd met rotsen en zandstranden die samen Cala d’Or vormen: Cala Esmeralda, Cala d’Or, Cala Ferrera, Cala Serena, Cala Egos en Cala Gran.

De baaien zijn relatief klein, maar wel heel mooi door het kraakheldere water. Bij deze badplaats kan het vrij druk zijn in de zomermaanden. Bij de strandjes vind je verschillende terrasjes waar je wat te eten en drinken kan halen. Ook zijn er sanitaire voorzieningen waar je gratis gebruik van kan maken.

De baaien van Cala d'Or in Mallorca

Parkeren

Kom je met de auto naar dit strand? Gratis parkeren doe je bij Carrer Des Comellars, 07660 in Cala d’Or. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen door de winkelstraat naar het het strand. Dichterbij parkeren kan ook, maar dat is wel betaald of met een parkeerschijf.

Playa de Porto Cristo

Verblijf je net als ons in in het oosten van Mallorca? Bezoek dan zeker ook even het strandje van Porto Cristo. Dit relatief kleine strand is gelegen naast de gezellige jachthaven en heeft een leuke boulevard. Porto Cristo is een relatief rustig vissersdorpje en is ook een leuke tussenstop als je op doorreis bent. Je vindt hier aanzienlijk minder toeristen dan bijvoorbeeld bij de badplaats Cala d’Or.

Porto Cristo in Mallorca

Parkeren

Je kunt je auto kwijt langs de kant van de straat. Als je wat dichter bij het strand en de jachthaven wil parkeren moet je betalen (je ziet dat aan de blauwe streep langs de kant van de straat). Rondom de straat Carrer de la Concepció Villalonga, 07680 Porto Cristo is het gratis parkeren. Vanaf hier is het nog geen vijf minuten lopen naar het strand.

Cala Mesquida

In het noordoosten van Mallorca vind je Cala Mesquida. Een vrij afgelegen strand en daardoor ook niet zo toeristisch. Cala Mesquida heeft een breed goudgeel zandstrand en azuurblauwe zee. Je kunt op dit strand een bedje en parasol huren en er zit een leuk restaurantje met terras wat uitkijkt over de baai en de rotsen.

Cala Mesquida in Mallorca

Dit strand is minder geschikt voor kinderen omdat het stijl afloopt en je meer golfslag hebt. Met name aan de linkerzijde is de zee wilder doordat er rotsen in het water liggen, de rechterzijde van de baai is wat rustiger. Cala Mesquida is ook de start van een aantal mooie wandelingen door de duinen. Bekijk deze site om inspiratie op te doen. Leuk om te doen als het weer wat minder zonnig is!

Parkeren

Benieuwd waar je je auto kwijt kan? Er zijn beperkte parkeerplaatsen hier, dus je moet wel op tijd zijn om dichtbij te parkeren. Gratis parkeren doe je aan de straat of bij het kleine gratis parkeerterrein tussen de bomen bij Calle A-c C Mesquida 2, 07589 Cala Mesquida. Er zit ook een betaald parkeerterreintje (was overigens gesloten toen wij er waren). Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 7 minuten lopen.

Meer tips over Mallorca

Wil je meer lezen over het Spaanse eiland Mallorca? Lees dan deze blog met tips over mooie wandelingen in de natuur, leuke (vissers)plaatsen om te bezoeken en tips voor overnachting en eten! Je leest in deze blog ook onze duurzame tips voor een vakantie naar Mallorca.

Tip voor Cala Figuera in Mallorca

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp