Duurzame wintersportkleding van Protest

Ga direct naar

Ga je komend seizoen op wintersport en is het tijd voor goede, duurzame kleding? Wacht dan niet langer en investeer in een mooie set. Wij zijn verliefd op de nieuwe collectie wintersportkleding van het Nederlandse merk Protest! Zo hebben zij winterjassen voor dames, skibroeken voor dames, sweaters voor heren, en skibroeken voor heren. Kiezen maar!

Wat de nieuwe collectie extra leuk maakt zijn de verschillende prints, stijlen en stoffen. Protest heeft zowel voor dames als heren een hele trendy lijn opgezet. Ruitjes, kettingen en luipaardprints, samen in verschillende stoffen zoals softshell, fluweel of fleece. Ben je meer van de neutrale kleuren? Ook daar hebben ze aan gedacht. Er is voor iedereen een geschikte jas of broek beschikbaar, afhankelijk van waar je voorkeur ligt.

Green up met Protest

Green up met Protest 

Wat ons in de collectie het meest aanspreekt is de focus op duurzaamheid. Er is zelfs een speciale lijn uitgebracht ‘de PVRE Green serie’. De nieuwe serie maakt deel uit van de duurzaamheidsmissie van Protest. Ze zetten zich hiermee in om de wereld een stukje mooier te maken en gaan met deze collectie de strijd aan tegen klimaatverandering. In de nieuwe PVRE Green serie combineren zij technische ontwikkelingen in de kleding met een duurzaam productieproces. Je leest er hieronder meer over.

Duurzame wintersportkleding van Protest

Duurzame wintersportkleding

We praten je hier nog wat verder bij over de duurzame lijn van Protest. Wanneer je spullen koopt van de nieuwe ‘PVRE Green serie’ kun je het volgende verwachten; er zijn bijvoorbeeld jassen die gemaakt zijn van gerecycled polyester. De polyester stof wordt weer gemaakt van PET-flessen die verwerkt worden tot garen waarmee de stof gemaakt kan worden. Een stukje technische duurzaamheid als je het ons vraagt! Protest heeft daarnaast het GeoGreen-label wat aantoont dat ze gebruik maken van stoffen die een minimale impact hebben op het milieu. Ze gebruiken geen dons, angorawol of bont.

Duurzame wintersportkleding van Protest

Weg naar duurzaamheid

Protest heeft zichzelf als doel gesteld om in 2022 volledig PFC-vrij te produceren. Veel merken gebruiken PFC om kleding water- en vuilafstotend te maken. In de nieuwe skikleding en streetwear collectie van Protest wordt veelal gebruik gemaakt van vervangend materiaal. De kleding wordt behandeld met een PFC-vrije coating waardoor ze waterafstotend worden gemaakt. Hiermee wordt het gebruik van de chemische stof PFC beperkt wat namelijk ontzettend belastend is voor het milieu. Met het toepassen van dit productieproces doet Protest een grote stap in de reis naar duurzame wintersportkleding. Ben je op zoek naar duurzame skikleding? Let hier dan zeker op!

Green up met Protest

Advertorial: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met sportmerk Protest.

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp