7 x duurzame slaapplekken en hotels in Nederland

Ga direct naar

Nederland heeft een prachtige natuur, leuke steden én toffe slaapplekken te bieden. De 7 duurzame hotels en natuurhuisjes in deze blog zijn een must-visit tijdens jouw volgende vakantie in eigen land! Fijn voor een nachtje weg, een lang weekend of een volle week vakantie. 

Wij zijn altijd in voor duurzame slaapplekken en hotels in eigen land. Daarom hebben we een lijstje samengesteld met 7 unieke en duurzame slaapplekken in Nederland. Laat je inspireren voor je volgende reis! Waar wil je graag overnachten?

Cabin ANNA in Holenberg

Bij ANNA dromen ze van een groene wereld waarin we leven in de natuur. Dat is precies wat je vindt bij Cabin ANNA in Holenberg, gelegen aan de voet van de Maashorst in het oergebied van Brabant. Cabin ANNA in Holenberg is in 2021 benoemd tot één van de 10 meest eco-vriendelijke resorts van Europa door de gerenommeerde Britse krant The Guardian. ‘Verscholen in een bos nabij de Maashorst vind je Cabin ANNA, met verschillende safari-, fiets- en wandelmogelijkheden in de directe omgeving. Jouw ecologische voetafdruk is tijdens een verblijf zoveel mogelijk gereduceerd’, aldus The Guardian.  

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cabin ANNA (@cabin_anna)

Hotel Jakarta in Amsterdam

In voor een duurzame groene oase? Ga dan overnachten bij Hotel Jakarta. Een uniek energieneutraal 4-sterrenhotel in Amsterdam waar twee werelden samen komen. Waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, ligt nu een groene oase in het centrum van Amsterdam. De isolering, installaties en innovaties maken Hotel Jakarta tot één van de eerste energieneutrale hotels in Nederland. Zelfs over de kleding van het personeel is nagedacht: deze items bestaan voornamelijk uit reststoffen. Hier wíl je gewoon naartoe!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hotel Jakarta Amsterdam (@hoteljakarta.ams)

BUNK Hotel in Utrecht

Bijzonder overnachten doe je bij Bunk Hotel in Utrecht! Dit centraal gelegen hotel bevindt zich in een monumentale kerk, hoe tof is dat?! Bij BUNK gebruiken ze zoveel mogelijk duurzame materialen en diensten en er is een beleid opgesteld om de CO2-footprint te verminderen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BUNK Hotels (@bunkhotels)

Eco tiny house aan het Grevelingenmeer

De ECO tiny houses van Roompot staan in de natuur, direct aan het Grevelingenmeer. Niet alleen de ligging is uniek in het natuurgebied, ook het feit dat de eco cottages volledig zelfvoorzienend zijn. Een heerlijk plekje om op te laden, uit te waaien en vakantie te vieren!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Roompot (@roompot)

Suitehotel Pincoffs in Rotterdam

Een van de bekendste duurzame hotels van Nederland is Suitehotel Pincoffs in Rotterdam. Sinds 2010 zijn hun inspanningen op het gebied van milieuzorg en duurzaamheid bekroond met een gouden Green Key-label, de hoogste onderscheiding in Nederland. Dit boutiquehotel doet echt héél veel op het gebied van duurzaamheid. Wat ze allemaal doen, lees je hier. Ben je ook zo enthousiast dat je al op het punt staat te gaan boeken?

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Suite Hotel Pincoffs (@suitehotelpincoffs)

The Yurt Project in Horsterwold

Duurzame natuurhuisjes zijn er in alle soorten en maten. De één nog origineler dan de ander. Een natuurhuisje die de kroon spant is toch wel deze authentieke Mongoolse Yurt middenin het Horsterwold bij het Veluwemeer. In de zomer een uniek natuurbelevingsconcept met moestuin-café en sub-verhuur. In de winter zit je helemaal alleen op de wereld en back to basic in het bos. Een fantastische plek waar je wilt zijn als natuurliefhebber!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Yurt Project (@theyurtproject)

Conscious Hotel in Amsterdam

De Conscious Hotels laten duurzaamheid op zijn best zien in hartje Amsterdam! De hotels vind je op vier plekken in de stad: The Tire Station, Westerpark, Vondelpark en Museum Square. Ieder hotel doet aan duurzaamheid (denk aan zonnepanelen, biologisch katoen beddengoed, duurzame materialen, biologisch eten, etc.). Het Conscious Hotel Westerpark is zelfs 100% elektrisch. We love it!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Conscious Hotels (@conscioushotels)

Wil je meer duurzame reisinspiratie? Bekijk dan hier al onze reisblog met duurzame tips. Wil je meer reisinspiratie van leuke bestemmingen in Nederland? Bekijk alle blogs over Nederland op deze pagina.

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp