Tips voor rondreis door Jordanië

Ga direct naar

Jordanië is een heel gastvrij land en staat bekend om haar roodroze rotspartijen in Wadi Rum en wereldwonder Petra. Een rondreis door Jordanië is de perfecte combinatie van verhalen uit de oudheid, cultuur en prachtige natuur. 

Als er één land is wat al onze verwachtingen heeft overtroffen, dan is het Jordanië wel. Drijven op de Dode Zee, overnachten bij de bedoeïenen, een bezoek aan wereldwonder Petra en ronddwalen in de Wadi Rum woestijn. Je leest er over in deze blog!

Roadtrip Jordanie en Israel

De valleien en rotswanden van Wadi Rum

De Wadi Rum woestijn is je eerste verblijf in Jordanië. Hier is genoeg natuurlijke schoonheid te vinden: prachtige valleien, sprookjesachtige bedoeïenenkampen en de mooiste zonsondergangen tussen de imposante rotswanden. De woestijn Wadi Rum is in 2011 door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst en is met zo’n 720 vierkante kilometer de grootste wadi in Jordanië.

Eenmaal aangekomen in Wadi Rum boek je gemakkelijk een lokale gids ter plekke. De lokale gids kent het gebied van Wadi Rum doorgaans heel goed en laat je op de meest bijzondere plekken komen. De bedoeïenen laten je genieten van lokale specialiteiten zoals mierzoete thee, dadels en het roken van waterpijp.

Er is verder niemand te bekennen, wat een rust en schoonheid! De bedoeïenen rijden je in een jeep dwars door Wadi Rum en laten je de mooiste verborgen plekjes zien. Vooral de zonsondergang in Wadi Rum is magisch! Je hebt hier verschillende mogelijkheden om kameel te rijden als je wil.

Wadi Rum tips vakantie Jordanië

Overnachten Jordanie Wadi Rum bedoeïenen

De valleien en rotswanden van Wadi Rum

Overnachten in Wadi Rum

Een hele gave plek om te overnachten bij de bedoeïenen is Wadi Rum Night Luxury Camp. Je slaapt in een doorzichtige ronde tent genaamd ‘full of stars hotel’, die van alle gemakken is voorzien (waaronder een eigen douche, toilet en airco). Zie het als een soort van glamping. De sterrenhemel is ‘s nachts heel goed zichtbaar doordat er nauwelijks licht is van de bewoonde wereld. Je valt hier in slaap onder de sterren en wordt wakker doordat de zon op komt. 

Een bezoek aan Wadi Rum is echt een must als je naar Jordanië op vakantie gaat en voelt net als een sprookje van 1001 nacht. De bedoeïenen zijn heel behulpzaam en gastvrij en laten je graag al het moois zien van Wadi Rum.

Overnachten in Wadi Rum Jordanië

Wadi Rum Jordanie

Wereldwonder Petra in Jordanië

Na twee dagen verblijf in Wadi Rum, vervolgt de roadtrip naar wereldwonder Petra. Petra is één van de meest mysterieuze plekken ter wereld. Deze stad werd volledig uitgehakt uit roodroze rotsen en lag lange tijd verborgen voor de wereld. Je kan hier het beste drie dagen verblijven om te hiken tussen de kleurrijke rotsen, prachtige kloven en verborgen ruïnes van Petra.

Eén dag is echt te kort voor een bezoek aan deze plaats. Er zijn namelijk diverse hikes die je kan doen en om alles te zien heb je bijna 7 dagen nodig. Naast het beroemdste en meest indrukwekkende bouwwerk de Treasury is een bezoek aan de Monastery zeker de moeite waard. Dit is een uitgehouwen klooster van 48 meter hoog en 47 meter breed en een groot voordeel is dat het hier een stuk minder druk is dan in het ‘centrum’ bij de Treasury.

Mocht je op maandag, woensdag of donderdag in Petra zijn, dan kun je ’s avonds ook Petra by Night bezoeken. Dit is een speciale lichtshow bij de Treasury waar je wel aparte entreekosten voor moet betalen.

Vakantie Jordanie Petra tips

Roadtrip Jordanië en Israël

Petra by Night Jordanië

Overnachten in de buurt van Petra

We verbleven bij de bedoeïenen in het Seven Wonders Bedouin Camp, direct naast Little Petra. Hier ontdekten we de Jordaanse keuken, de cultuur en maakten kennis met de gastvrije bevolking. Maak eens een praatje met de bedoeïenen over hoe zij tegen het leven aan kijken. Je zult verrast zijn van alle indrukken die je opdoet. Een warme douche in het Bedouin Camp in de ochtend? Vergeet het maar! Je mag al blij zijn als het water werkt.

Seven Wonders Bedouin Camp Petra Jordanië

De grootste wellness van Jordanië

Na een paar dagen hiken ben je toe aan ontspanning. Hoe kan je beter tot rust komen dan dobberen in de Dode Zee? Jordanië grenst namelijk in het westen ook aan de Dode Zee met een prachtig uitzicht over Israël. Na een lange maar waanzinnig mooie roadtrip door de bergen kom je aan bij je volgende bestemming.

Wij verbleven zowel een nacht in het Wadi Mujib Chalet als een nacht in het Hilton Dead Sea Resort & Spa, wat een aantal kilometer noordelijker aan de Dode Zee ligt. Wadi Mujib Chalet is echt een hidden spot met maar een paar kleine chalets! Een vrij lastige plek om te vinden, maar heel rustig en met uitzicht op de Dode Zee. Het pad van ons huisje liep zo de Dode zee in waardoor je letterlijk een privé strand helemaal voor jezelf hebt. De zon onder zien gaan vanuit je hangmat met een lekker drankje en stuk watermeloen is echt genieten. Er is hier geen winkel te bekennen in de buurt, dus neem voldoende eten mee. Watermeloenen of ander fruit koop je gewoon langs de kant van de weg.

Iets wat nog wel op ons lijstje stond was de Canyon Trail door Wadi Mujib. Je kan (georganiseerd) diverse trials doen, variërend van beginnend 2-3 uur tot een trial van 6-8 uur waarbij je uiteindelijk in de rivier in kan abseilen. We hadden de afgelopen dagen zoveel gehiked in Petra dat we hier geen energie voor hadden. Je moet echt 100% fit zijn om dit te doen want je klimt over watervallen en moet soms behoorlijke stukken zwemmen tussen de rotsen.

De grootste wellness van Jordanië

View from Wadi Mujib Chalet

Overnachten bij de Dode Zee in Jordanië

Onze laatste nacht verbleven we in het Hilton Dead Sea Resort & Spa, een 5 sterren hotel met diverse zwembaden, modderbaden en privé strand aan de Dode Zee. Op het terras kan je tot ’s avonds laat genieten van live muziek, een borrelende sisha en in de verte zie je de lampjes van Jeruzalem oplichten. Leuk voor een wat luxer nachtje!

Hilton Dead Sea Resort & Spa Jordan

Combineer Jordanië met Israël 

Het mooie is dat een reis in Israël goed te combineren is met een korter of langer bezoek aan Jordanië. Wij maakten een roadtrip van 16 dagen door het Midden-Oosten en begonnen in Jeruzalem. De beste manier om het maximale uit dit land te halen is door zelf een auto te huren en op roadtrip te gaan. Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan deze blog over Israël met al onze tips.  

Wil je tips voor het huren van een auto in Jordanië? Lees dan deze blog

Vissersstad Akko Israel bezoeken

Wil je meer lezen over leuke roadtrips? Bekijk hier alle rondreizen die we met de auto hebben gemaakt. Benieuwd welke bestemmingen we allemaal bezocht hebben? Bekijk hier alle landen.

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp