Tips en hoogtepunten van West-IJsland

Ga direct naar

Wil je een roadtrip maken door West-IJsland? Een dikke aanrader! West-IJsland wordt vaak overgeslagen, wat onterecht is. Ook hier zijn veel indrukwekkende hotspots te vinden. De landschappen variëren enorm: van groene valleien met watervallen, pittoreske vissersdorpjes, steile kliffen tot aan ruige fjorden.

Je rijdt met de auto richting het schiereiland Snæfellsnes. Hier vind je een heel aantal hoogtepunten die we voor je op een rijtje hebben gezet in deze blog. Maak er een mooie roadtrip van en vergeet vooral je camera niet op te laden en te genieten van de mooie uitzichten in West-IJsland.  

Tips en hoogtepunten roadtrip West-IJsland

Selvallatn meer & Sheep’s waterval

Aan de rand van het Berserkjahraun lavaveld vind je het Selvallavatn meer. Als je vanaf de parkeerplaats (gelegen aan weg 56) iets naar beneden loopt, ligt daar de verborgen ‘Sheep’s waterval’. De waterval zie je niet liggen vanaf de parkeerplaats. Loop je naar beneden, dan heb je een schitterend uitzicht over het lavaveld en het gekleurde berglandschap (zie foto hieronder). Wil je dwars door dit lavalandschap rijden? Dat kan! Nadat weg 54 en weg 56 elkaar kruisen vind je vrijwel direct daarna aan de linkerkant de onverharde weg 558 die ‘Berserkjahraun’ heet.

Selvallavatn & Sheep’s waterval

Vissersplaatsje Grundarfjörður

Grundarfjörður is een heel schattig vissersplaatsje op het schiereiland Snæfellsnes. Het plaatsje is beroemd geworden om specifieke vorm van de berg Kirkjufell.

Kirkjufell berg & Kirkjufellsfoss waterval

De Kirkjufell berg is één van de meest gefotografeerde bergen van IJsland omdat er een dubbele waterval voor ligt. De Kirkjufellsfoss waterval mondt uit in een rivier die voor de berg langs stroomt.

Tips en hoogtepunten langs de westkust van IJsland

Kirkjufell berg & Kirkjufellsfoss waterval

Nationaal park Snæfellsjökull

Vergeet niet te stoppen bij mooie uitkijkpunten in het nationaal park Snæfellsjökull. Je vindt hier vele prachtige wandelroutes langs mooie kliffen, lavavelden en watervallen.

De Svörtuloft vuurtoren

Svörtuloft is een oranje vuurtoren op het meest westelijke punt van Snæfellsnes. De vuurtoren is omringd door steile kliffen waar je veel mooie en bijzondere vogels vindt. Met een beetje geluk spot je hier een orka! De weg naar de afgelegen vuurtoren is deels een verharde weg door het lavaveld, maar het laatste stuk is een smalle gravelweg van een paar kilometer.

Svörtuloft vuurtoren IJsland

Svörtuloft Kliffen

Bezoek de Lóndrangar kliffen

De Lóndrangar kliffen bij Snaefellsnes zijn erg indrukwekkend om te bezoeken. Vanaf de parkeerplaats heb je diverse wandelroutes variërend van een paar honderd meter tot een paar kilometer. Er is een mooie wandelroute van 1.6 km langs de kliffen naar de Malarrif vuurtoren, deze staat duidelijk aangegeven met bordjes.

Lóndrangar kliffen

Vissersdorpje Hellnar & Arnarstapi

Hellnar is een klein vissersdorpje. Vanaf hier kan je een wandeling maken van 2,5 km (enkel) naar het dorpje Arnarstapi langs de kust met uitzichten op grotten, bijzondere rotsformaties en lavavelden. De wandelroute tussen deze twee dorpjes is vrij populair. Bij de parkeerplaats in Hellnar vind je café/restaurant Fjöruhúsið, waar je geniet van een mooi uitzicht op het terras. In het voormalig vissersdorpje Arnarstapi vind je de ‘Gatklettur Arch Rock’. Dit is een klif met een gat in het midden.

Gatklettur Arch Rock in West-IJsland

Bezoek Búðakirkja

Tijd voor de volgende hotspot! Het zwarte kerkje van Buðir is een populaire en fotogenieke plek. Deze beroemde zwarte kerk ‘Búðakirkja’ ligt aan de kust en is omringd door het Búðahraun lavaveld.

Búðakirkja in West-IJsland

Meer weten over IJsland?

IJsland is een fantastische bestemming als je houdt van ruige natuur. Wil je meer te weten komen over het land in twee seizoenen? Lees dan onze blog over een 9-daagse roadtrip door IJsland in de herfst of laat je inspireren door onze winterse roadtrip door IJsland.

Roadtrip langs het zuiden van IJsland

Alle reizen op ons reisplatform zijn ingedeeld in een type reis. Lees hier meer over outdoor reizen of bekijk onze zonvakanties of verre reizen

Wil je IJsland ontdekken tijdens een 7-daagse spectaculaire roadtrip? Boek dan je roadtrip via Nordic Nomads en ontdek alle verborgen parels van IJsland. 

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp