Oud en nieuw vieren in sfeervol Parijs

Ga direct naar

Parijs is net één groot openluchtmuseum. De stad van de liefde zit vol pracht en praal. Vooral rond de kerstperiode is de stad heel sfeervol om te bezoeken. De versieringen bij de warenhuizen en historische gebouwen en de vele pleinen met lampjes geven een magische sfeer. Wil je oud en nieuw vieren in Parijs? Lees dan vooral verder voor alle tips!

Wij brachten na de kerstdagen een bezoek aan Parijs met de trein. In ongeveer 3 uur brengt de Thalys je van station Amsterdam Centraal naar Gare du Nord. Vanaf dit station in het hart van Parijs pak je eenvoudig de metro naar je eindbestemming. Tip: koop een metroticket voor meerdere dagen. Een ov kaartje in Parijs is geldig in de metro, op alle bussen en op de RER binnen de stadsgrenzen van Parijs. De RER is een treindienst naar de voorsteden van Parijs. Handig als je bijvoorbeeld je vakantie wil combineren met een bezoek aan Disneyland.

Vakantie Parijs tips

Doen in Parijs: 6 tips

Parijs is een veelzijdige stad waar genoeg te ontdekken valt. De stad wordt door de rivier de Seine in tweeën gedeeld. Dankzij veel prachtige bruggen worden beide stadsdelen met elkaar verbonden. Het leukste deel van Parijs? Die is er niet. De verschillende wijken hebben allemaal hun eigen charme. Hieronder hebben we 7 tips voor je op een rij gezet, wat je kunt doen en zien in de Franse hoofdstad: 

☆ Tip 1: Een bezoek aan de Eiffeltoren mag niet ontbreken. Het is hier vaak behoorlijk druk met toeristen. Als je navigeert naar ‘Castel Café’, vind je een typisch Frans straatje waar je een heel mooi uitzicht hebt op de Eiffeltoren. Meteen een goede foto spot zonder toeristen!

Bezoek de Eiffeltoren in Parijs

☆ Tip 2: Natuurlijk wil je een iconisch museum als het Louvre gezien hebben. Maar heb je al eens gedacht aan een minder bekend museum in Parijs? Ga naar Palais de Tokyo of het fashion museum Yves Saint Laurent. Je leest verder in de blog meer over onze tips voor musea in Parijs.

Fashion museum Yves Saint Laurent

☆ Tip 3: Beklim de Arc de Triomphe voor een mooi uitzicht over de stad met de Eiffeltoren als middelpunt.

☆ Tip 4: Maak een avondwandeling langs de Seine. Vooral rond de kerstperiode is de stad waanzinnig verlicht met natuurlijk de Eiffeltoren en Notre Dame als hoogtepunt.

Avondwandeling langs de Seine in Parijs

☆ Tip 5: Ga naar Jardin des Plantes aan de rand van het Quartier Latin. Dit park is een van de oudste en mooiste parken van Parijs. Tijdens de winteravonden is hier een lichtfestival wat je kunt bezoeken.

☆ Tip 6: Breng een bezoek aan de typisch Parijse winkelpassage Galerie Vivienne. Je vindt hier leuke boetiekjes, kledingwinkels, kunstgalerijen, bakkerijen en boekstores. Zeker bij slecht weer is dit top!

Parijse winkelpassage Galerie Vivienne

Leuke wijken en straten in Parijs

In Parijs zijn veel leuke wijken te vinden met mooi verlichte straten in de avond. Bij de Champs-Élysées ligt Avenue Montaigne. Dit is één van de chiquere straten van Parijs met veel designer winkels. De twee grootste warenhuizen van Parijs (Galeries Lafayette en Printemps Haussmann) zijn te vinden op de Boulevard Haussmann in Parijs. De straten en etalages zijn een feest om te bezoeken tijdens de kerstperiode. Wil je meer tips voor leuke wijken in Parijs? Lees hier meer!

Parijs met kerst en oud en nieuw

De leukste kerstmarkten van Parijs

Rond de kerstperiode (eind november tot eind december) zijn er verschillende kerstmarkten in Parijs te vinden. De kerstmarkten staan vol met gezellige stalletjes en serveren veelal Franse streekproducten. Een overzicht van de kerstmarkten in de stad:

 Aan de voet van de Eiffeltoren vind je een kerstmarkt

 Bij Canopée Les Halles is een kerstmarkt

 Je vindt een kerstmarkt naast de Champs-Élysées (Parc des Tuileries) 

 Voor het stadhuis Hotel de Ville is een gezellige kerstmarkt

 En last but not least; in Montmartre (Place Abbesses) vind je ook een kerstmarkt met leuke tentjes

10 x lekker eten in Parijs

Restaurants en bistro’s: 10 hotspots in Parijs

De stad Parijs moet je niet alleen gezien, maar ook geproefd hebben. Heerlijk bourgondisch eten met een goed glas wijn, de Parijzenaren weten wel hoe ze lekker kunnen eten. Onze 10 favoriete plekjes in Parijs voor ontbijt, lunch, diner en cocktails hebben we voor je op een rij gezet. 

10 x de lekkerste restaurants in Parijs

Oud en Nieuw vieren in Parijs

Oud en nieuw vieren in Parijs is een hele belevenis. Het is anders dan dat je gewend bent in Nederland. Er is bijvoorbeeld géén grote vuurwerkshow op 31 december. De bekende plekken om het nieuwe jaar in te luiden zijn de Eiffeltoren en de Champs-Elysées. Rond de Arc de Triomphe vind je een grote lichtshow, met soms als afsluiting een mini-vuurwerkshow van een paar minuten. Begin van de avond komen hier al veel mensen op af, hou hier dus rekening mee.

Oud & Nieuw vieren in Parijs

Daarnaast zijn er in Parijs leuke feesten om het nieuwe jaar in te luiden. Een handige overzicht van alle (thema)feesten vind je op deze site. Reserveer wel tijdig je tickets voor een feest. Wij hebben het nieuwe jaar ingeluid bij ‘Chez Papillon’, vlakbij de Champs-Elysées. Tijdens oud en nieuw rijdt het openbaar vervoer de hele nacht en is de toegang gratis vanaf oudejaarsavond 17.00 uur tot 1 januari 12.00 uur. Op sommige stations is het wel enorm druk op oudejaarsavond, dus ga op tijd naar je plaats van bestemming toe zodat je op tijd bent voor het feest!

Drink een echt Franse ‘Chocolat Chaud’

Als je in Parijs bent, dan moét je een keer een echte Franse ‘chocolat chaud’ proeven. De plek die wij aanraden is de iconische theesalon Angelina. De traditionele warme chocolademelk bestel je onder de naam “L’Africain”.

Drink een echt Franse 'Chocolat Chaud' in Parijs

Daarnaast serveren ze ook gebakjes en andere zoete lekkernijen (zie foto hieronder). Het is een geliefde hotspot, zowel bij Parijzenaars als bij toeristen. Wist je dat Coco Chanel hier vroeger regelmatig langskwam voor haar warme chocolademelk?

Drink een echt Franse 'Chocolat Chaud'

Leuke musea in Parijs

In Parijs vind je veel musea, waaronder het bekende Louvre. Maar er is nog veel meer te zien! Ben je benieuwd naar onze top 5? Die vind je hier.  

Leukste musea in Parijs

Duurzame tips

met de trein

Overweeg je om te vliegen naar Parijs? Doe het niet en neem de trein! In ongeveer 3 uur brengt de Thalys je van station Amsterdam Centraal naar het bekende Gare du Nord. Vanaf dit station in het hart van Parijs pak je eenvoudig de metro naar je eindbestemming. 

nieuwe hotspots

Bezoek eens wat minder bekende bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan musea als Palais de Tokyo en Yves Saint Laurent. Je zult merken dat het een stuk minder toeristisch is!

snel met de metro

In Parijs ligt niet alles op loopafstand. Tip: koop een metropas voor meerdere dagen. Een metrokaartje is geldig op de metro, op alle bussen en op de RER binnen de stadsgrenzen van Parijs. De RER is een treindienst naar de voorsteden van Parijs. Handig als je bijvoorbeeld ook naar Disneyland wil.

lokale franse keuken

De Franse keuken is fantastisch, denk bijvoorbeeld aan ratatouille met een lekkere wijn uit een lokale wijngaard. In Frankrijk serveren ze de lekkerste gerechten met lokale producten. Het consumeren van regionale producten is beter voor het milieu want dan hoeft er minder geïmporteerd te worden, dus minder CO2-uitstoot.

elektrische step

Een andere manier om de stad te verkennen is met een elektrische step van bijvoorbeeld Lime, Bird, Jump of Dott. Je vindt deze deel steps volop in Parijs. De step huur je gemakkelijk met de app van de betreffende aanbieder. Download de app en maak een account aan. Koppel je kredietkaart aan dit account. Kijk waar de dichtstbijzijnde step staat, scan de QR-code die op de step staat en je kan vertrekken.

lokale ondernemers

Als je tijdens de vakantie uit eten gaat, ga dan naar lokale cafés en restaurants in plaats van een wereldwijd gevestigde keten. Zo stimuleer je het ondernemerschap van de lokale community. 

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp