De leukste tips voor een citytrip naar het Franse Lille

Ga direct naar

Ben je op zoek naar een super bestemming voor een citytrip weekend? Stop dan met zoeken en lees snel verder voor alle tips over de Noord-Franse stad Lille. Deze stad is echt perfect voor een lang weekend weg! De stad is geweldig, chique, groen en vol cultuur. Je hebt er de leukste tentjes om lekker te eten en drinken. Wat wil je nog meer? In deze blog lees je al onze tips. 

Lille is een Noord-Franse stad en wordt door onze zuiderburen ook wel Rijsel genoemd. Zie je beide namen voorbij komen op borden of op internet, dan wordt daar dus dezelfde stad mee bedoeld! Vanaf Utrecht is het ruim 3 uur rijden naar deze prachtige stad. Prima te doen voor een lang weekend weg! Reis je liever met het OV omdat je een duurzame keuze wilt maken, dan reis je in ruim 3 uur vanaf Utrecht naar Lille toe. Beter het OV pakken dus, want je doet er net zo lang over en het reizen is super relaxt. Kijk online waar je het beste kunt overstappen vanaf de plek waar jij wilt opstappen. Ben je fan van de Franse stad Parijs of het Belgische Antwerpen? Voordat wij naar Lille afreisden hebben we veel gelezen over dat Lille de perfecte mix is dus deze twee steden. De vergelijking van Lille kan niet beter gemaakt worden dan dat; Lille is echt Parijs in het klein maar met de Antwerpse gezelligheid en bourgondische sfeer. Als dat niet vraagt om een bezoekje?

De leukste tips voor een citytrip naar Lille.

Overnachten in Lille

De beste plek om te overnachten in Lille is volgens ons in de wijk Vieux Lille. Dit is dé leukste wijk van de stad! Wat een prachtige oude gebouwen vind je hier, de leukste boetiekjes en meest gezellige restaurants. Deze wijk vind je ook nog eens in hartje centrum dus zit je tijdens je weekend weg overal dichtbij.

Wij verbleven in deze mooie airbnb middenin Vieux Lille. Een dikke aanrader! Het pand is oud, gezellig, echt Frans en heeft een eigen keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. Vanuit de woonkamer en keuken kijk je uit op één van de leukste straten van de stad. Wil je je weekend wat goedkoper houden dan kun je hier altijd zelf ontbijt en diner maken!

Beste tips voor citytrip naar Lille

De trap die je moet nemen om bij het appartement te komen op de eerste verdieping is enorm smal, heel gezellig en knus! Schrik dus niet als je de voordeur opendoet, dit hoort er een beetje bij in het oude centrum van Lille. Het appartement is wel vaak vol geboekt dus reserveer je plek op tijd. Mocht je toch met de auto komen dan parkeer je je auto eenvoudig en dichtbij bij Parking Indigo Lille – Vieux Lille. Je betaalt hier een prima prijs om je auto een lang weekend in hartje centrum te parkeren.

Hotspots eten en drinken in Lille

Bezoek het Palais des Beaux Arts

Ben jij wel in voor een museum bezoek tijdens je citytrip? Dat kan perfect in Lille! Het Palais des Beaux Arts (Museum voor Schone Kunsten) is na het Louvre het belangrijkste museum van Frankrijk. Het museum is prachtig van binnen, nog niet gesproken over de kunst die je er kunt bekijken. Kijk op de website van het museum om een indruk te krijgen van de collecties die je er kunt bewonderen. 

Beste tips voor citytrip naar Lille

5 hotspots om te zien in Lille

Als je op citytrip gaat is het altijd leuk om een aantal highlights van de stad te zien! Wij hebben de vijf leukste hotspots voor je geselecteerd. 

☆ Kathedraal van Lille en Sint-Mauritius kerk 

In hartje centrum vind je twee prachtige kerken waar je echt even langs moet. In beide kerken kun je, buiten de diensten om, even naar binnen om een kijkje te nemen. De Kathedraal van Lille is de eerste grote kerk. Deze staat centraal op het plein in de wijk Vieux Lille. Naast dat de kerk prachtig is, kun je rondom de kerk ook heerlijk zitten op de terrassen. De tweede kerk is de Sint-Mauritius kerk, deze kerk is gebouwd vanaf de 14e eeuw en is echt prachtig. Vergeet vooral niet om rondom de kerk te lopen en het gebouw ook van buiten te bewonderen. 

De leukste tips voor een citytrip naar Lille.

Beste tips voor citytrip naar Lille

Vieille Bourse en Grand Place

Wanneer je door de stad loopt kom je vanuit één van de zijstraten eigenlijk altijd wel op de Grand Place uit. Dit centrale plein is prachtig en heel gezellig in zowel de zomer als de wintermaanden. Bij goed weer zitten de terrassen bom vol, bij slechter weer blijf je mensen zien lopen omdat het plein zo centraal ligt in de stad. Aan de Grand Place vind je de Vieille Bourse, het voormalige beursgebouw van de stad. Je kunt hier naar binnen lopen en vindt binnenin het gebouw een binnenplaats waar je boeken, kunst en oude vintage platen kunt kopen. Pak deze twee hotspots allebei mee, ze liggen echt naast elkaar!

Beste tips voor citytrip naar Lille

☆De markthal van Wazemmes

Na een korte wandeltocht (15 minuten vanuit het hart van het centrum) kom je bij de markthal van de wijk Wazemmes aan, een overdekte markt aan de rand van Lille. Je kunt hier in principe van dinsdag tot zondag terecht, van 08.00 tot 20.00 uur. Wij hebben in de middag de markt bezocht rond lunchtijd en een super lekkere pizza gedeeld! Je kunt hier naast je boodschappen dus ook lekker eten en drinken. 

Oorlogsmonument

Middenin de stad vind je het Memorial gebouw, het oorlogsmonument voor gesneuvelde soldaten uit de Eerste en Tweede wereldoorlog. Vanuit de oude binnenstad loop je hier zo tegenaan. Een mooie plek om even langs te lopen en stil te staan bij dit stukje geschiedenis. 

Oorlogsmonument in het Franse Lille

Beste tips voor citytrip naar Lille

Porte de Paris

De Porte de Paris (de Parijse Poort) wil je gezien hebben in de stad. De Poort is gebouwd in 1685. De poort wordt ook wel het monument voor Lodewijk XIV genoemd en symboliseert de aansluiting van Lille bij Frankrijk. Mooie plek om even langs te lopen tijdens je bezoek aan de stad! Je kunt ook onder de poort doorlopen. 

Porte de Paris in Lille

Heb je nog een dag extra in Lille? Bezoek dan zeker de Citadel, het stadspark net buiten het centrum. Je kunt hier prachtige wandelingen maken of op een kleedje genieten van zomers weer! 

Struinen door het hart van Lille

De allerbeste tip die we je kunnen geven is om voldoende tijd te nemen om Lille zelf te ontdekken. Wij hadden vooraf een aantal hotspots gepland maar verder gingen we vooral genieten van de stad. En dat is gelukt! Lille is echt prachtig, er zijn zoveel mooie chique straten, leuke hoekjes, boetiekjes en bijna alle restaurants zijn goed. Er is zoveel moois te ontdekken dat je echt zelf op pad moet gaan! Welke parels ga je zelf vinden? 

Eten en drinken in Lille

Beste tips voor Lille

Eten en drinken in Lille

Een goede citytrip is niets zonder goed eten en drinken. We hebben ons best gedaan om veel leuke en lekkere tips voor je te verzamelen, zodat je altijd bij een goede tent terecht komt. Alle tips hebben we verzameld in deze blog, dan kun je dit op je gemak nog eens terug lezen. Veel culinair plezier in Lille!

Lekkerste tips voor eten en drinken in Lille

Ben je nu op zoek naar nog meer reisinspiratie voor een mooie citytrip? Kijk dan eens op onze citytrip pagina en laat je inspireren voor je volgende reis. Meer te weten komen over onze reizen in Frankrijk? Klik dan hier en lees je verder in. 

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp