5 x de leukste musea in Parijs

Ga direct naar

De stad van de liefde heb je misschien al eens bezocht. Staat Parijs nog op je bucketlist? Ga er dan zo snel mogelijk heen! Wij houden van deze stad en we denken dat jij dat ook gaat doen. Naast veel mooie gebouwen, cultuur en goede restaurants heeft de stad ook veel mooie kunst verspreid over verschillende musea. Onze top 5 musea hebben we in deze blog voor je op een rij gezet!

Naast het bekende Louvre, die zeker in onderstaande lijst staat, zijn er nog een aantal leuke musea in Parijs te bezoeken. Ieder museum heeft een andere stijl of collectie(s) waardoor je er tijdens je trip zeker meer dan één kunt bezoeken. Het blijft verrassend wat je allemaal gaat zien én het is een leuke activiteit tijdens je citytrip! 

Top 5 musea in Parijs

Het Louvre

We beginnen maar gelijk met het Louvre, omdat dit museum ook deze eer verdient. Dit bekendste museum van Parijs is zo mooi en groot dat het echt je bezoek waard is. Het is er eigenlijk altijd druk, kan enorm toeristisch zijn, maar daar hebben we een aantal tips voor. 

Ga zo vroeg mogelijk naar het museum. Dat betekent wat ons betreft gelijk met openingstijd om 9 uur. Het museum is iedere dag geopend van 9 tot 18 uur. Kaartjes kun je het beste online bestellen, zodat je zeker weet dat je naar binnen kunt en niet in de rij hoeft te wachten. 

Top 5 musea in Parijs

Het museum is echt enorm groot en kun je niet in één bezoek volledig ontdekken. Je zult daarom vooraf een aantal keuzes moeten maken wat je het meest interessant vindt en graag wilt zien. Onze tips voor je bezoek aan het Louvre:

De Mona Lisa is heel klein, maar wil je wel in het echt gezien hebben. Gelijk op pad naar die vleugel dus als je er bent, hier kan het erg druk zijn als je langer wacht (zie foto linksonder, dit mega grote schilderij vind je tegenover de Mona Lisa).

Prachtige Griekse en Romeinse beelden vind je in De Galerie des Antiques. De mooiste Italiaanse beelden vind je in de Michelangelo Gallery.

 The Grande Galerie, waar je prachtige schilderijen uit de Italiaanse Renaissance kunt zien (zie foto rechtsonder).

 De Daru Staircase, een prachtig grote trap waar je bovenaan The Winged Victory of Samothrace kunt bewonderen. Lees hieronder verder. 

Top 5 musea in Parijs

Top 5 musea in Parijs

☆ The Galerie d’Apollon, een prachtige zaal die door Lodewijk de 14e is ontworpen. Hier kun je de Franse kroonjuwelen bewonderen. Zie foto hierboven. 

 De appartementen van Napoleon III. Deze laatste tip is zo fantastisch mooi dat je hier echt ruim voor moet uittrekken om alles te kunnen zien. 

De appartementen van Napoleon III hebben ons echt verrast. Je ziet hier zoveel pracht en praal dat je niet weet waar je moet kijken. Vooral de Grand Salon (zie foto hieronder) en de eetzaal zijn adembenemend mooi. Neem even de tijd om hier doorheen te lopen en ieder hoekje van de ruimte in je op te nemen. Wil je nu alvast een voorproefje van de verschillende collecties zodat je beter een keuze kunt maken waar je naar toe wilt? Kijk dan online en klik op de verschillende collecties om een indruk te krijgen. 

Top 5 musea in Parijs

Museum Jacquemart André

Dit museum is echt een pareltje in Parijs. Het prachtige gebouw waarin je het museum kunt vinden is in de 19e eeuw gebouwd. In dit huis vind je momenteel de collectie van het echtpaar Edouard André en Nélie Jacquemart. Naast de collectie aan kunst is het pand echt ontzettend mooi en vooral heel fotogeniek. Een klein, maar zeer chique museum middenin Parijs. Je vindt het museum aan de Haussmann boulevard, een zijstraat van de Arc de Triomphe. 

Top 5 musea in Parijs

Yves Saint Laurent museum

Een minder bekend, wat kleiner maar leuk museum is die van Yves Saint Laurent. De naam verklapt eigenlijk al wat je gaat zien, vooral veel mode. Fashion museum Yves Saint Laurent toont prachtige kledingstukken, originele schetsen en sierraden. In dit museum vind je een origineel atelier van Yves Saint Laurent. Deze werkruimte is onveranderd en ligt vol met persoonlijke spullen. Het Yves Saint Laurent museum vind je namelijk in het voormalige hoofdkantoor van het modehuis. Als je van mode houdt, is het een aanrader om jezelf onder te dompelen in de wereld van deze beroemde Franse couturier. Je vindt dit museum in een zijstraat van de Pont de l’Alma. 

Yves Saint Laurent Parijs museum

Palais de Tokyo

Palais de Tokyo is een van de grootste musea voor hedendaagse kunst van Europa, vlakbij de Eiffeltoren. De naam doet je vermoeden dat dit museum met Japan te maken heeft, maar niets is minder waar. In dit ‘rebelse museum’ vind je tentoonstellingen over beeldhouwwerken, schilders, literatuur, muziek en moderne kunst. Toen wij Palais de Tokyo bezochten, was er een expositie met levende kunst waarbij spinnen een artistiek web maakten. Iedere drie maanden heeft Palais de Tokyo een nieuwe expositie, waardoor je bezoek uniek is. Echt een aanrader!

Palais de Tokyo Parijs museum

Kasteel van Versailles

Of je dit nu een museum of een kasteel noemt, of misschien wel allebei. Dat het een fantastische plek is net buiten Parijs is een feit. Het kasteel van Lodewijk de 14e is echt een droom. Je kunt er uren op ontdekking gaan in de meest prachtige kamers van het kasteel of ronddwalen door de net zo prachtige kasteeltuinen. Het nationale museum (officiële naam van het kasteel) ligt 20 km buiten Parijs en kun je met de auto of met het openbaar vervoer bezoeken. Trek er wel een volledige dag voor uit zodat je voldoende tijd hebt om alles in je op te nemen. Ook hier kan het druk zijn, dus zo vroeg mogelijk bij de opening van het museum voor de deur staan is echt onze tip. Zo haal je ook nog eens meer uit je dag! 

Wil je meer tips over Parijs lezen? Lees dan hier onze tips hoe je het beste oud en nieuw kunt vieren in Parijs. 

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp