5 x de leukste tips voor Klein Curaçao

Ga direct naar

Wist je dat er, op anderhalf uur varen vanaf het eiland Curaçao, nog een kleiner eiland te vinden is? Dit onbewoonde eiland noemen ze Klein Curaçao en heeft een lange geschiedenis. Natuurlijk wil je hier een dag heen als je het eiland Curaçao bezoekt. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder. 

Klein Curaçao geeft je echt het bounty eiland gevoel. Het is onbewoonbaar, er zijn fantastisch witte stranden, geen massa toerisme of grote tourketens en vooral de hele dag snorkelen of duiken in de zee. Als je op Curaçao bent, raden we je aan hier echt een dag voor uit te trekken. Kijk wel even naar de weersvoorspellingen want je wilt het liefst op een stralende dag gaan. Zijn er wat buien voorspelt, plan dan een andere dag. Er is op het eiland namelijk geen tot weinig bebouwing en schuilen voor een bui is lastig.

Wat kun je doen op Klein Curaçao?

Geschiedenis van Klein Curaçao

Klein Curaçao werd in 1871 op de kaart gezet, al gaan er verhalen dat het eiland al eerder ontdekt werd. Het eiland is een lange periode gebruikt om fosfaat te winnen en werd daardoor belangrijk voor de handel. In de 17e en 18e eeuw is het eiland gebruikt als quarantaine eiland voor slaven. Slaven die ziek werden, werden overgebracht van Curaçao naar Klein Curaçao. Er zijn daar destijds ook veel mensen gestorven en begraven. Dit kleine stukje land middenin zee, wordt dus al honderden jaren gebruikt. Sinds tientallen jaren wordt het voornamelijk gebruikt voor het toerisme en kunnen wij er van genieten!

Tips voor bezoek aan Klein Curacao

Hoe kom je er?

Je kunt op eigen initiatief moeilijk op het eiland komen. Het kan wel, maar dan moet je zelf een boot zien te regelen met een schipper die regelmatig naar Klein Curaçao vaart. Wij hebben hier zelf geen ervaring mee, maar mocht je zelf contacten op het eiland hebben, zeker doen!

Wil je tegen een mooie prijs een dag naar Klein Curaçao toe, dan kun je het beste een tour boeken bij één van de aanbieders. Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken. Wil je met een motorboot of catamaran gaan? Wil je met of zonder ontbijt en lunch? En kies je voor een aanbieder met beach house of zonder? Kijk hier zelf goed naar en informeer op de website van de verschillende aanbieders voor de prijzen.

Wij zijn twee keer naar Klein Curaçao gegaan. Eén keer met de catamaran en één keer met een motorboot. De catamaran vonden wij een veel leukere ervaring. Je hebt alleen geen beach house op het eiland zelf. Handdoek mee dus en lekker gaan liggen op het strand. De verdere service op de catamaran vonden wij top. Lekker eten, drinken en aardige bemanning. Een dikke aanrader dus!

Curaçao vakantie tips

Wat kun je doen op Klein Curaçao?

Klein Curaçao is niet zo groot en er is weinig tot geen bebouwing. Je loopt in anderhalf uur makkelijk het eiland rond. Wat kun je er doen?

☆ GENIETEN VAN DE ZON

Als je een zonaanbidder bent, ben je op Klein Curaçao aan het juiste adres. Smeer je goed in met zonnebrand en zoek een plek waar regelmatig schaduw is. Dit laatste kan lastig zijn omdat er maar enkele parasols of huisjes aanwezig zijn.

☆ SNORKELEN

Neem je snorkel mee want je kunt heel mooi snorkelen op Klein Curaçao. Er zijn veel zeeschildpadden die je van heel dichtbij kunt bewonderen onder water. Leuk ook om je Go Pro mee te nemen als je die hebt. Je kunt echt fantastische beelden schieten onder water!

☆ BEZOEK DE ROZE VUURTOREN

Trek je slippers aan en loop naar de andere kant van het eiland. Je vindt hier de iconische roze vuurtoren. Als je wilt kun je een kijkje nemen in de ruïne. De vuurtoren is gebouwd in 1849 en wordt momenteel in verschillende fases gerestaureerd. Hij wordt ook nog gebruikt en de lampen boven in de toren werken op zonne-energie.

☆ SCHEEPSWRAKKEN

Vanaf de roze vuurtoren loop je zo richting de zee. Hier is de zee wilder dan aan de kant waar je boot ligt. Je vindt hier twee scheepswrakken. Doordat Klein Curaçao heel vlak is kun je het eiland moeilijk zien vanaf de brug van een schip. Het is een aantal keer voorgekomen dat een schip daardoor is gestrand op het eiland. Je vindt er een speedboot en een oude, verroeste olietanker. Kijk trouwens uit als je in de scheepswrakken wilt klimmen. Door de erosie van de wind en de zee zitten er scherpe kanten aan de boot.

Klein Curacao wat te doen?

Wat neem je mee naar Klein Curaçao?

Wij zijn twee keer op Klein Curaçao geweest en hebben een paar tips voor spullen die je niet moet vergeten. Neem twee handdoeken mee. Je bent de hele dag op het strand en je wilt jezelf wel even afdrogen voordat je terug vaart naar Curaçao. Neem daarnaast voldoende zonnebrand mee, want je moet jezelf echt een paar keer per dag insmeren om niet te verbranden (kijk voor een goed merk zonnebrand in onze duurzame tips). Vergeet je snorkel, duikbril en je zwemkleding niet. Ook is een pet of hoed tegen de zon echt een must! Er zijn weinig schaduwplekken op het eiland. Last but not least, vergeet je camera of telefoon niet! Op Klein Curaçao kun je fantastische foto’s maken.

Klein Curacao wat te doen?

Meer tips over Curaçao

Wil je meer lezen over onze tips voor het eiland Curaçao? Lees dan verder voor 7 x de leukste tips om te doen op Curaçao, de beste strandfeestjes en restaurants en de top 10 beste stranden van het eiland.

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp