5 x de beste roadtrips in Europa

Ga direct naar

Ben je op zoek naar de beste reisinspiratie voor een gave roadtrip in Europa? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen. Wij hebben al aardig wat mooie reizen mogen maken en hebben de leukste vijf roadtrips voor je op een rijtje gezet in deze blog. Wil je meer lezen over de bestemmingen? Klik dan verder bij iedere bestemming en je leest daar al onze tips!

Wij zijn echt fan van roadtrippen. Je ziet veel onderweg, je komt op verschillende plekken en je hebt een eigen vervoersmiddel waardoor reizen ook nog eens eenvoudig is. Wil je helemaal duurzaam op pad? Start je reis dan in Nederland en maak een roadtrip met eigen auto, het liefst een elektrische auto om je uitstoot te verminderen. Ga je nu met een auto op pad die niet elektrisch is? Rijd dan niet te hard tijdens je reis. Hierdoor verlaag je je uitstoot en bespaar je ook nog eens flink wat brandstof. Wil je meer tips over milieubewust rijden? Lees dan eens deze blog. 

The New Journey Reisblog - Roadtrip Noorwegen

De ultieme roadtrip door West-Slovenië

Slovenië is voor veel mensen nog een onontdekte bestemming. Je vindt Slovenië naast Oostenrijk, Kroatië, Italië en Hongarije en is daarom perfect voor een roadtrip met eigen auto. Het westen van Slovenië is divers, met prachtige meren, de Julische Alpen en fantastische wijngaarden waar je de lokale wijnboer niet mag overslaan. Het beste aan deze roadtrip? De bestemmingen in het westen van Slovenië liggen niet ver van elkaar af, waardoor je weinig tijd doorbrengt in je auto (van 30 minuten tot twee uur). Minder reistijd is meer tijd over voor leuke dingen! Ga jij deze zomer op ontdekking in dit prachtige Europese land?

» Lees in deze blog alles over de ultieme roadtrip door West-Slovenië.

Roadtrip Slovenië

Roadtrip door het zuiden van Noorwegen

Natuurlijk kan Noorwegen niet in ons lijstje ontbreken. Wat is dit land fantastisch voor een roadtrip. Je ontdekt het zuiden van Noorwegen in 2 tot 3 weken. De reisafstanden zijn goed te doen en je ziet onderweg ontzettend veel van de prachtige natuur! Van fjorden tot kraakheldere meren, van de meest kleurrijke dorpjes tot prachtige nationale parken, het is er allemaal tijdens deze reis. Wanneer reis jij af naar het noorden van Europa?

» Lees hier alles over onze ultieme roadtrip naar het zuiden van Noorwegen. 

Roadtrip Noorwegen langs Sognefjord

Roadtrip naar het Zweedse Gränna, Visingsö, Jönköping en Lund

Ook Zweden kan echt niet ontbreken in onze top 5 roadtrips in Europa. Dit Noord-Europese land is bij uitstek geschikt om met de auto op ontdekking te gaan. Wij reisden af naar een aantal prachtige plaatsen in het zuiden van Zweden. Wist je dat je deze reis zowel in de zomer als in de lente of herfst kunt maken? Ontdek de prachtige Zweedse natuur, de leuke steden en dorpjes en plan iedere dag een gezellige Fika. Zet deze reis echt op je bucketlist!

» Lees in deze blog alles over onze roadtrip naar Gränna, Visingsö, Jönköping en Lund. 

Roadtrip Zweden

Roadtrippen door IJsland in de herfst of winter

Voor een roadtrip door IJsland in de herfst of winter pak je eerst het vliegtuig naar dit meest westelijke land van Europa. IJsland is adembenemend mooi en hebben veel mensen op hun bucketlist staan. Niet gek, als je de natuur, cultuur en alle hotspots van dit land bij elkaar op telt. Je wilt dit een keer beleefd hebben! IJsland is het hele jaar door prachtig. Wij bezochten IJsland in de herfst en de winter, en hebben onze tips voor jou uitgebreid opgeschreven. Voor welk seizoen ga jij?

» Lees hier al onze tips voor een roadtrip door IJsland in de winter. 

» Lees hier al onze tips voor een roadtrip door IJsland in de herfst. 

Roadtrip IJsland in de winter: de beste tips en hotspots

De ultieme roadtrip op de Azoren

Wil jij een afgelegen eilandengroep bezoeken in Europa? Plan dan een roadtrip naar de Portugese Azoren en ontdek één van de grootste eilanden São Miguel. Vlieg rechtstreeks naar de Azoren en huur een auto op het eiland en laat je verrassen door prachtige natuur, de mooiste bloemen, theeplantages en meest adembenemende uitzichten die je ooit hebt gezien. De beste reistijd is vanaf het voorjaar tot het najaar. Wanneer ga jij deze geweldige reis maken?

» Je leest hier alle tips voor de ultieme roadtrip op São Miguel. 

Klimaat Azoren en beste reistijd Azoren

Wil jij al onze Europese bestemmingen zien? Klik dan hier en laat je inspireren tot een volgende reis. Wist je dat wij ook veel blogs hebben geschreven over duurzaamheid in combinatie met reizen? Je leest hier al onze tips. Laat je eens informeren en maak je volgende reis ook een stukje groener!

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp