Tips voor de mooiste hikes in Geiranger

Ga direct naar

De adembenemende fjorden in Geiranger staan bekend als een fantastische plek om te hiken. Wil je een daghike maken met mooie uitzichten op de Geirangerfjord? Of wil je onder de Storsæterfossen waterval doorlopen? Laat je inspireren door deze reisblog en ga zelf op pad binnenkort!

De Geirangerfjord ligt in de plaats Geiranger en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Geirangerfjord wordt ook wel de mooiste fjord ter wereld genoemd vanwege het ruige landschap en de vele watervallen. Wat ons betreft helemaal terecht! 

Tips hiken Geiranger Noorwegen

Hiken in Geiranger

Als je in Geirangerfjord gaat hiken vind je vooral veel fantastische uitzichten, ruig landschap en een aantal spectaculaire watervallen. Maar waar kun je starten? Rij naar het Norsk Fjordsenter en parkeer hier gratis je auto (je vindt hier veel laadplekken voor elektrische auto’s). Steek de straat over en volg de blauwe hike richting Vesterås. Blauw staat voor een medium hike met soms wat moeilijke stukken. Goed te doen voor de actieve reiziger! 

Hiken in Geiranger

Na een klim van 1,4 kilometer kom je langs het bergrestaurant Westerås gard en vervolg je de hike naar het uitzichtpunt Vesteråsfjellet op 225 meter hoogte (zie onderstaande foto). Vanaf het bergrestaurant is dit ongeveer 2 kilometer lopen. 

De adembenemende fjorden in Geiranger

Eenmaal aangekomen bij Vesteråsfjellet heb je de mogelijkheid om je hike te verlengen naar het uitzichtpunt Løsta op 500 meter hoogte. Dit is bijna 2 kilometer extra klimmen. Wel een fantastisch uitzicht, dus zeker de moeite waard!

Tips hiken in Geiranger, Noorwegen

Vervolgens wandel je terug (en daal je af) naar het bergrestaurant Westerås gard waar je al eerder langs bent gekomen. Hier kun je genieten van een kop koffie met Noorse specialiteiten. Bij zonnig weer kun je heerlijk buiten zitten op het terras met uitzich top de lama’s, geiten en fjorden.

Mooie hikes in Geiranger

De hike gaat verder met een flinke klim van zo’n 2 kilometer naar de Storsæterfossen waterval op zo’n 500 meter hoogte. Je volgt hiervoor opnieuw de blauwe hikeroute. Aangekomen bij de Storsæterfossen waterval heb je de mogelijkheid om deze van bovenaf te bekijken en onder de waterval door te lopen. Een hele leuke ervaring (tip: neem je regenjas mee)!

Hiken naar de Storsæterfossen waterval in Geiranger

Hiken naar de Storsæterfossen waterval in Geiranger

Op de terugweg kun je ervoor kiezen om ‘The Waterfall Trail’ te lopen. Houdt bij de splitsing op de terugweg links aan en volg de bordjes Fosseråsa. Je komt op de terugweg opnieuw het bergrestaurant Westerås gard tegen en loopt vervolgens terug naar de parkeerplaats Norsk Fjordsenter. Wees je ervan bewust dat je tijdens deze hike flink wat hoogtemeters loopt, dus wees goed voorbereid! Goede spullen zijn belangrijk en je kunt eventueel ook hikestokken meenemen. Fijn voor het dalen en voor je knieën. 

Wat te doen in het centrum?

In het centrum van Geiranger vind je leuke winkeltjes met souvenirs, een bakker en chocoladewinkel. Ook zijn er een aantal leuke restaurants. Vanaf het centrum heb je de mogelijkheid om een enkele of dubbele kayak te huren. Deze zijn te huur vanaf minimaal gebruik van één uur. Je kunt ze natuurlijk ook een dagdeel huren. Zo kun je bijvoorbeeld kajakken naar de Seven Sisters Waterval die wat verderop ligt in de Geirangerfjord. Alle informatie hierover vind je op deze site.

Wat te doen in Geiranger centrum?

Mooie uitkijkpunten op de Geirangerfjord

In Geiranger vind je een tweetal mooie uitkijkpunten die de moeite waard zijn om naartoe te rijden met de auto:

1. Uitkijkpunt Ornesvingen

Rij naar het uitzichtpunt Ornesvingen in Geiranger. Vanaf dit hoge uitzichtpunt kijk je op de bekende Seven Sisters Waterval. Zie je de drie kleine puntjes op de foto links in het water? Dat zijn kayakers!

Seven sisters waterval uitkijkpunt Geiranger

2. Uitkijkpunt Flydalsjuvet

Het is aan te raden om naar het uitkijkpunt Flydalsjuvet te rijden. Hier is een grote parkeerplaats en kun je even rustig genieten van het uitzicht over de plaats Geiranger. 

Flydalsjuvet viewpoint in Geiranger

Overnachten in Geiranger

Omdat er in Geiranger veel te beleven is, kun je hier het beste twee nachten overnachten. Wij sliepen bij Hole Hytter in Geiranger. De cottages zijn goed uitgerust, hebben een gemeubileerd terras én eigen BBQ met waanzinnig uitzicht op de fjorden. Vraag bij de receptie van Hole Hytter om een kaart van de omgeving met mooie hikes. Deze cottages zijn de perfecte uitvalsbasis om rustig de omgeving van Geiranger te verkennen.

Hole Hytter in Geiranger

Meer reisinspiratie over Noorwegen?

Deze hike is onderdeel van een mooie roadtrip door Noorwegen, Denemarken en Zweden. Wil je meer (duurzame) reisinspiratie over dit land en andere blogs lezen over gave (gletsjer)hikes? Klik hier voor meer info!

Meer over Noorwegen?

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp