Reizen met de elektrische auto naar Noorwegen

Ga direct naar

Met de elektrische auto op vakantie naar Noorwegen? Aanrader! Wist je dat veel Noren elektrisch rijden? Noorwegen is het eerste land waar elektrische auto’s populairder zijn dan niet elektrische auto’s. Er zijn ruim 12.000 openbare oplaadpunten waarvan meer dan 20% snellader is.

Reis je net als ons met de elektrische auto naar Noorwegen? Dikke aanrader als de actieradius van je auto niet te laag is. Veel Scandinaviërs (vooral Noren) rijden elektrisch. Noorwegen staat ook wel bekend als ‘The EV capital of the world’ en is het walhalla voor elektrische rijders.

Voordelen elektrisch rijden in Noorwegen

De voordelen van elektrisch rijden in Noorwegen

  • Elektrische auto’s mogen in Noorse steden over de busbaan rijden om files te vermijden;
  • De tarieven voor de tolwegen en veerboten zijn gunstiger als je elektrisch rijdt. Registreer je auto wel vooraf via Autopass, zodat je kenteken wordt herkend;
  • Je kunt je auto opladen tijdens de overtocht van Denemarken naar Noorwegen. Reserveer wel vooraf je laadplek op de catamaran van Fjordline Ferry;
  • Veel accommodaties zoals hotels, cottages en campings zijn uitgerust met oplaadmogelijkheden;
  • Er zijn parkeergarages die alleen voor elektrische auto’s zijn én soms mag je met je elektrische auto gratis parkeren op openbare plekken.

Laadmogelijkheden voor je elektrische auto

Noorwegen heeft over het algemeen een heel goed laadinfrastructuur. Met name het zuiden van Noorwegen is uitermate geschikt voor reizen met de elektrische auto. Je vindt ontelbaar veel snelladers en laadplekken op straat, met name in de grote steden. Als je naar wat meer afgelegen (fjorden)gebieden gaat is het verstandig om voorafgaand aan je reis even te checken waar er laadmogelijkheden zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een van de populaire overzichten zoals (Shell) Recharge, Chargemap of het ingebouwde softwaresysteem in je Tesla.

Noorse providers met groot laadnetwerk

Controleer voorafgaand aan je vakantie bij je provider of je laadpas geldig is in het buitenland. Als dit niet zo is, kun je een laadpas aanschaffen van een internationaal laadnetwerk. Het is ook verstandig om vooraf de apps van de Noorse providers MER en Fortum te downloaden. Je koppelt eenvoudig je creditcard aan de app zodat je kunt betalen. Veel laadpalen in Scandinavië maken hier gebruik van.

The New Journey Reisblog

Laadmogelijkheden bij het verblijf

Tijdens onze roadtrip door Noorwegen ervaarden wij dat er opvallend vaak een laadpaal aanwezig is bij de accommodatie of het hotel waar je vaak gebruik van mag maken. Vraag er vooral naar bij je boeking, dan weet je waar je aan toe bent. 

Meer reisinspiratie over Noorwegen? 

Onlangs maakte wij een mooie roadtrip door Noorwegen. Wil je meer (duurzame) reisinspiratie over dit land en andere blogs lezen over gave (gletsjer)hikes? Klik hier voor meer reisinspiratie over Noorwegen!

Meer over Noorwegen?

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp