5 tips voor een citytrip naar Florence

Ga direct naar

Een citytrip naar Florence is echt ontzettend leuk! Wij hebben deze stad gecombineerd met een bezoek aan het platteland in Toscane en de stad Bologna. Ook allebei aanraders! Benieuwd wat je allemaal kunt doen in deze prachtige Italiaanse stad? Lees dan snel verder voor al onze tips. 

Ga je een citytrip boeken naar Florence, dan ben je natuurlijk benieuwd hoe je er komt. Je kunt het beste met eigen vervoer gaan (lees auto, het liefst elektrisch) en daarom is dit een echte citytrip die je kunt combineren met een andere reis. Denk aan een roadtrip door Italië, of citytrippen langs meerdere Italiaanse steden. Bekijk voor meer Italië inspiratie deze pagina

Wil je toch echt met het vliegtuig naar Florence, dan kan dat ook. Je vliegt vanaf Amsterdam in 2 uur naar de Italiaanse stad. Vliegen en dan een auto huren om je reis verder te vervolgen? Kan ook! Huur je auto dan bij één van de vele autoverhuurbedrijven. Let wel op welke auto je vooraf boekt, wat het verbruik is van de auto (even letten op de kleintjes, want meer geld voor leuke dingen) en sluit een all-in verzekering af zodat je niet voor verrassingen komt te staan op reis. 

Fiets huren in Florence

Florence is compact maar er is ontzettend veel te doen. Ga je een aantal dagen deze stad ontdekken dan wil je natuurlijk veel zien. Je kunt het beste een fiets huren zodat je naar verschillende hotspots op één dag kunt gaan. Kijk in de buurt van je verblijf naar de dichtstbijzijnde shop om fietsen te huren. Dit kan zowel een elektrische fiets als een stadsfiets zijn.

5 tips voor Florence

Tip 1 – Ponte Vecchio 

De Ponte Vecchio is een bekende hotspot die je gezien wilt hebben als je in Florence bent. Deze bijzondere, middeleeuwse brug, loopt over de Arno rivier en geeft je echte Italiaanse vibes. Op de brug zijn allemaal kleine boetiekjes gebouwd, wat een prachtig beeld geeft vanaf de kade. Momenteel zitten er vooral juweliers in deze shops, maar het is vooral leuk om vanaf de kade de brug te bewonderen en er overheen te lopen naar het andere gedeelte van de stad. 

5 tips voor Florence

5 tips voor Florence

Tip 2 – Accademia Gallery

Wat cultuur op doen in Florence? Musea genoeg! Wij hebben een bezoek gebracht aan Galleria dell’Accademia, waar je de originele David van Michelangelo kunt bewonderen. Het museum is niet al te groot, waardoor je er in twee uurtjes doorheen kunt wandelen. Je hoeft dan niet te haasten en hebt voldoende tijd om de verschillende objecten te bekijken. Er zijn veel beelden te zien maar ook prachtige schilderijen. 

In het hoogseizoen (lees de zomermaanden) kan het flink druk zijn in Florence en zo ook in dit museum. Bestel vooraf online kaartjes om in die periode verzekerd te zijn van een ticket. Je kunt dan ook sneller doorlopen wat je veel tijd kan schelen. Liever een ander museum bezoeken in Florence? Er zijn er in totaal 12, dus keuze genoeg! Op deze website lees je er meer over. 

5 tips voor Florence

Tip 3 – Kathedraal Santa Maria del Fiore

Deze prachtige kathedraal is toch wel echt de grootste hotspot in Florence. Het is de derde grootste kathedraal van heel Europa en echt je bezoek waard. De kathedraal is van buiten al zo mooi, dat je vergeet dat je ook binnen kunt kijken. Ga je in de warme zomermaanden naar Florence? Dan kan het hier super druk zijn. Kom dan vroeg in de ochtend of laat in de middag naar de kathedraal om de toeristen wat te vermijden. Ga je in het voor- of najaar naar deze stad, dan is het goed te doen. Maar het blijft een druk bezochte locatie in Florence dus houdt daar rekening mee!

5 tips voor Florence

Tip 4 – Foodhallen Mercato Centrale

Wij houden op reis echt van de lokale keuken en het ontdekken van de leukste food hotspots! Mocht je daar nu in Florence ook zin in hebben, dan kun je deze tip niet overslaan. Bezoek, het liefst in de ochtend, de foodhallen Mercato Centrale. Je vindt hier de lekkerste producten, verse pasta, groenten en fruit.

In de ochtend haal je hier heerlijke verse sapjes, de lekkerste cappuccino of espresso of pak een ontbijt mee bij een leuk tentje waar je kunt aanschuiven tussen de locals. Je hebt er lekkere Italiaanse broodjes of zelfgemaakt limoncello om mee naar huis te nemen. Loopt het water je ook al in de mond? 

5 tips voor Florence

Tip 5 – Italiaanse ijsjes en pizza eten 

Je mag Florence niet verlaten zonder een fantastisch Italiaans ijsje gegeten te hebben. Wij gingen dit keer voor de pistache, een lekkere klassieker. Wees je er in Italië bewust van dat je vaak grote bollen ijs krijgt, dus je hebt er meestal aan één wel genoeg. Des te meer reden om vaker een ijsje te halen als je meerdere smaken wilt proberen! 

Ook een goede pizza of pasta mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan deze Italiaanse stad. Wij hebben heerlijk gegeten, limoncello cocktails en rode wijn gedronken bij Boccadama. Je kunt hier fijn buiten zitten met uitzicht op het plein Piazza di Santa Croce of verplaats naar het gezellige restaurant binnen wanneer het wat te koud wordt. Enjoy!

5 tips voor Florence

Eigenlijk is er nog een zesde tip als je Florence bezoekt en dat is het prachtige uitzicht vanaf Piazalle Michelangelo. Dit mooie plekje geeft het beste uitzicht op de stad en is ook nog eens een heel gezellige plek om je dag af te sluiten en te genieten van de zon die ondergaat. Neem een drankje mee of koop een lekker wijntje op straat en geniet!

5 tips voor Florence

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp