Hoe werkt het gebruik van een e-step in Brussel?

Ga direct naar

De ideale manier om als toerist in korte tijd veel van Brussel te zien is door gebruik te maken van een elektrische deelstep (e-step). Maar hoe werkt het gebruik van een e-step? We hebben een aantal handige tips voor het gebruik van een e-step op een rijtje gezet in deze blog. En wil je zo’n e-step gratis proberen in Brussel? Lees dan snel verder hoe je dat kunt doen! 

Brussel is een geweldige stad voor een weekend weg. Veel kun je op loopafstand doen, maar soms is het handig om bij langere afstanden gebruik te maken van een e-step. Het voordeel van een deelstep is dat je namelijk veel van de stad ziet én het is ook nog eens een leuke activiteit die heel eenvoudig én duurzaam is. Ook kom je met een e-step eenvoudig bij plekken die iets verder buiten het stadscentrum liggen, zoals bijvoorbeeld het Atomium. Je vindt hier volop deelsteps en de afstand naar het centrum van Brussel is goed te doen!

Met de e-step naar het Atomium in Brussel

Hoe werkt het huren van een e-step?

De e-steps staan overal in Brussel op straat en kun je heel gemakkelijk huren. In de stad vind je verschillende aanbieders van e-steps, denk bijvoorbeeld aan Dott, Lime, Bird of Voi. Eigenlijk werkt het gebruik van een step bij alle aanbieders op dezelfde manier. Download de app van de aanbieder op je mobiel, vul je persoonlijke gegevens in en koppel een betaalmiddel aan je account. Vervolgens kijk je waar de dichtstbijzijnde step staat en navigeer je naar deze step. In de app zie je ook wat het bereik is van de e-step, het kan namelijk zijn dat de step niet volledig opgeladen is. Ontgrendel de e-step door de QR-code te scannen, zet af met de step en ga vliegensvlug naar je bestemming! Als je klaar bent met je rit, maak je een foto van hoe de e-step is geparkeerd (dit voorkomt een boete wegens foutparkeren). Vervolgens zie je in de app de kosten en afgelegde route.

Hoe werkt het huren van een e-step?

Wat kost het huren van een e-step?

De kosten van het gebruik van de e-step verschillen per aanbieder. Vaak betaal je ongeveer 1 euro om de deelstep te ontgrendelen en daarna betaal je ongeveer 0,15 eurocent per minuut. Dus voor een rit van een half uur betaal je ongeveer 8,- euro.

De e-step gratis uitproberen

Wil je eens proberen of een e-step iets voor je is? Maak dan gebruik van onze persoonlijke codes en ontvang een gratis rit of ontgrendelcredit. Dit werkt alleen als je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van een van de volgende aanbieders:

Kortingscode Dott

Gebruik in de app van Dott onze persoonlijke referentiecode #ZBNXDRT en verdien 2 gratis ritten van 20 minuten, inclusief unclocken.

Kortingscode Bird

Gebruik in de app van Bird onze persoonlijke referentiecode #BV3NJS en verdien je eerste rit gratis (t.w.v. maximaal 5,- euro).

Kortingscode Lime

Gebruik in de app van Lime onze persoonlijke referentiecode #RD7NAXP en ontvang een gratis ontgrendelcredit.

Kortingscode Voi

Download via deze link de app van Voi en ontvang je eerste rit gratis (t.w.v. maximaal 2,50 euro).

Wat kost het huren van een e-step?

Wat zijn de regels voor het gebruik van een e-step?

Het is goed om je in te lezen over de regels voor het gebruik van een deelstep. We hebben de belangrijkste regels voor je op een rijtje gezet hieronder. Doe er je voordeel mee! 

  • De elektrische steps die je kunt huren op straat hebben vaak een maximum snelheid van 25 km/h. Hierdoor hoef je niet verplicht een helm op, maar het wordt wel aangeraden. 
  • Je mag tijdens het rijden niet gebruik maken van je smartphone. Een aantal e-steps heeft een handige houder waar je je mobiel in kan klikken, zodat je hem als navigatie kan gebruiken.
  • Bij een stapvoets snelheid tot 6 km/h mag je op de stoep rijden. Rij je harder dan 6 km/h, dan maak je gebruik van het fietspad. Als er geen fietspad is, rij je zoveel mogelijk rechts op de weg.
  • In het donker is het verplicht om verlichting aan te zetten op de e-step.
  • Je hoeft geen rijbewijs te hebben om gebruik te maken van een e-step. Ook zit er geen leeftijdsrestrictie op. 

Veel plezier met het gebruik van de e-step in Brussel!

Hoe werkt het huren van een e-step?

Wil je meer lezen over duurzame tips? Bekijk dan deze pagina en laat je inspireren! Wil je meer tips over Brussel? Lees dan deze blog

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp