Citytrip Berlijn: de leukste hotspots in de winter

Ga direct naar

Ga jij op reis naar Berlijn dan ben je vast op zoek naar hotspots voor de Duitse hoofdstad! Wij hebben een aantal leuke plekken voor je geselecteerd die je tijdens een winterse citytrip naar Berlijn kunt zien of doen. Van kerstmarkten in de stad tot aan de populaire historische hotspots, je leest het allemaal in deze blog. 

Wanneer je naar Berlijn gaat kies je eerst de wijk waar je wilt verblijven. De stad is namelijk erg groot en heeft 3,7 miljoen inwoners. Na het vertrek van het VK uit de Europese Unie is Berlijn de grootste stad van de hele EU. Genoeg te zien en doen dus in deze diverse stad. Wij verbleven in de wijk Friedrichshain en dat was echt geweldig. Wil je hier meer over lezen? Ontdek hier onze vijf tips voor de wijk Friedrichshain. In deze blog lees je ook meer over reizen naar Berlijn en vind je tips voor overnachten. 

East side gallery in Berlijn

Ontdek de Reichstag in Berlijn

Eén van de meest bekende hotspots in Berlijn is het parlementsgebouw. De Reichstag dateert van 1894 en heeft dus ook WOI en WOII doorstaan. Het gebouw is ontzettend groot en erg indrukwekkend. Wil je de Reichstag ook van binnen bekijken? Dat kan zeker! Boek je tickets dan wel vooraf online om verzekerd te zijn van een plekje en vermijd lange wachtrijen. Je reserveert je tickets eenvoudig online via deze website. 

Heb je onvoldoende tijd en wil je het gebouw alleen van buiten zien? Alsnog de moeite waard! Voor de Reichstag is een groot grasveld waar je in de zomer heerlijk kunt picknicken. In de winter is dit geen optie maar loop je wel mooi door het park heen. De Großer Tiergarten ligt in het verlengde van de Reichstag en is ook zeker je bezoek waard! Combineer je bezoek aan de Reichstag dus vooral met de omgeving.

Tips voor een citytrip naar Berlijn

De iconische Brandenburger Tor

Als je nog nooit in Berlijn bent geweest, heb je vast en zeker dit gebouw wel eens voorbij zien komen op tv of op social media. De Brandenburger Tor is de oudste nog bestaande poort van de stad. In 1788 is hij gebouwd, de poort is ontzettend groot en statig. De poort sluit eigenlijk de bekende boulevard ‘Unter den Linden’ af. Je wilt hier zeker even langs gaan als je voor de eerste keer in Berlijn bent. De Brandenburger Tor ligt op loopafstand van de Reichstag dus die twee kun je mooi combineren.

Citytrip naar Berlijn hotspots

Kerstmarkten in de stad

Als je in december Berlijn bezoekt zoals wij hebben gedaan, kun je niet om een paar kerstmarkten in de stad heen. Er zijn er verschillende te vinden, wij hebben de leukste voor je bezocht. Ga in ieder geval naar de kerstmarkt bij ‘Bebelplatz’. Op dit plein heb je één van de mooiste kerstmarkten van de stad. Je betaalt een klein bedrag voor entree (1 euro in 2022) maar dat is het zeker waard. Heerlijk eten, Duitse delicatessen en de leukste overdekte kerststalletjes! Er is ook een overdekte bar en een restaurant aanwezig waar je kunt eten of gezellig wat kunt drinken. Binnen opwarmen kan dus zeker! Je zult daarom wat langer op deze kerstmarkt blijven.

Kerstmarkten in Berlijn tips

Een leuke tip die we je willen geven is om eind van de middag naar de kerstmarkt te gaan, het begint dan al donker te worden. De gezellige lampjes kun je dan nog beter zien! Op de kerstmarkten in Duitsland is altijd enorm veel eten te krijgen. Bestel een aantal Duitse delicatessen en je hebt gelijk een gezellige en lekkere plek voor avondeten.

Tips voor kerstmarkten Berlijn

Een tweede leuke kerstmarkt is bij slot Charlottenburg, waar ze ook het paleis prachtig hebben versierd! Of ga naar het Rathaus voor één van de populaire kerstmarkten in de stad. Bij het Rathaus kan het druk zijn dus ga hier liever vroeg in de middag en probeer de piekuren een beetje te vermijden.

Boek een foodtour met Withlocals

Als je van reizen én van eten houdt, is dit een hele leuke activiteit voor jou! Ken je het platform Withlocals al? Deze door Nederlanders opgerichte website bestaat volledig uit leuke activiteiten op heel veel wereldwijde bestemmingen die worden aangeboden door locals. Zo stimuleer je direct de lokale economie én ben je verzekerd van de leukste lokale tips en activiteiten. Wij boekten een foodtour door de wijk Kreuzberg, dé Turkse wijk van Berlijn. In deze wijk wonen ook veel studenten en kunstenaars, veel verschillende culturen komen hier samen. Perfect dus voor een foodtour door de stad!

Tips voor foodtour Berlijn

Wij kozen voor de echte Duitse delicatessen tour. Je gaat naar zo’n vijf restaurantjes waar je iedere keer een klein hapje krijgt. De gerechtjes kun je vergelijken met een tussengerechtje, je zit dus ook echt mega vol na de foodtour! Cancel je diner plannen maar want je hebt alleen nog ruimte voor een lekkere cocktail.

Wil je nu ook zo’n leuke lokale activiteit boeken? Of ben je benieuwd naar deze foodtour? Check hier de beschikbaarheid wanneer jij in Berlijn bent. 

Tips voor een citytrip naar Berlijn

Bezoek het Joodse memorial

Eén van de meest indrukwekkende plekken van de stad is het Joodse memorial middenin Berlijn. Het Holocaustmonument is ter herdenking van de Joodse vervolging in de Tweede Wereldoorlog. Het monument bestaat uit 2.711 betonblokken die verschillen in hoogte. Je kunt tussen de blokken doorlopen en merkt dat je steeds dieper in het doolhof raakt. De betonblokken worden ook steeds hoger als je het monument in loopt. De gedachte achter dit monument is een gevoel van desoriëntatie en isolement op te roepen, symbolisch voor het ervaren van de vervolging in die tijd. Dat is goed gelukt, het bezoeken van het monument is echt indrukwekkend. 

Onder het monument is een museum gemaakt. Je hebt gratis toegang tot het museum, zeker bezoeken en neem je tijd hiervoor. Je begrijpt zo nog beter hoe de stad verwikkeld is met de geschiedenis.  

Tips voor citytrip Berlijn

Wil jij nu meer blogs lezen over buurland Duitsland? Bekijk hier alle Duitse bestemmingen! Ben je op zoek naar leuke citytrips? Laat je inspireren door dit overzicht met leuke citytrips en kies je volgende bestemming!

Wist je dat wij zes reiscategorieën op onze website hebben? Zo kun je niet alleen op bestemming of continent zoeken naar nieuwe reisinspiratie, maar ook op soort reis. Een citytrip, weekend weg, outdoor reis, verre reis, roadtrip of zonvakantie. Welke kies jij?

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp