De beste restaurants voor een weekend in Brussel

Ga direct naar

Brussel is één van de leukste steden van België als je het ons vraagt. Het oude centrum, de Franse taal, de mooie straten en leuke wijken, een geweldige combinatie voor een citytrip! Je kunt je prima een aantal dagen vermaken in de stad, er is genoeg te doen. Natuurlijk wil je die dagen ook genieten van lekker eten en drinken en daarom hebben we voor jou de lekkerste en gezelligste restaurants en cafés op een rijtje gezet. Enjoy!

Er zijn in Brussel echt genoeg restaurants te vinden. Natuurlijk is het leuk om zelf op pad te gaan en te kijken waar je zin in hebt of wat je aanspreekt. Zeker doen! We willen je alleen wel een paar tips meegeven die eigenlijk voor alle steden gelden.

  • Tip 1: Ga niet eten op de meest toeristische pleinen of straten. Je betaalt vaak de hoofdprijs en de restaurants zijn niet van de beste kwaliteit. Ze zitten namelijk toch wel vol met toeristen die rondom de bekendste bezienswaardigheden willen eten of drinken. Loop een paar minuten verder en je vindt altijd in de straten rondom het drukke centrum de beste tentjes. Dat betekent in Brussel, dat je beter niet kunt gaan eten op de Grote Markt of bij Manneke Pis.
  • Tip 2: Heb je van te voren een leuk of lekker restaurant gezien waar je graag wilt eten, reserveer dan. Tijdens een citytrip en vooral in het weekend zitten de beste restaurants vaak vol. Kleine moeite en je krijgt er gegarandeerd een lekkere en gezellige avond voor terug.

Tips voor een weekend weg in Brussel

Ontbijt tip in Brussel

Ontbijten doe je bij Le Pain Quotidien. Je hebt een leuke locatie in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerij. Je kunt boven en beneden zitten en kunt er de lekkerste scrambled eggs van de stad bestellen. Je kunt er ook lekkere broodjes, quiches of taartjes krijgen.

Ontbijten Brussel tip

Ontbijten in Brussel

Verblijf je in een appartement in de stad of wil je iets meenemen naar huis? Kan ook! Ze verkopen broden en taartjes bij de kassa om mee te nemen. Wil je nu liever hier lunchen? Zeker doen, de keuken is de hele dag open en ze hebben ook veel warme gerechten of keuze uit een gezonde salade. Er zijn trouwens meerdere vestigingen in de stad, dus mocht je niet dichtbij de Sint-Hubertusgalerij verblijven, dan kun je ook naar de locatie gaan aan de Dansaertstraat of aan de Zavelstraat.

Ontbijten Brussel tip

Lunch tip in Brussel

Lunchen doe je in de wijk Marollen bij L’Aubette. Dit restaurant past precies bij de wijk waarin ze ligt. Creatief, minimalistisch, goed en gezond eten en heerlijke smoothies. Wij hebben hier de quiche van de dag uitgeprobeerd en die was echt hemels. Ben je in de wijk Marollen, ga hier dan echt langs!

Lunch tip Brussel

Diner tip in Brussel

Je kunt wel zien dat wij bij de Sint Hubertusgalerij in de buurt verbleven, want we hebben de horeca daar volledig ontdekt! Dineren doe je bij Le Marmiton, in de galerij zelf. Heerlijke gerechten, vegetarisch, vlees of vis. Het is wat chique maar niet duur. Het restaurant is echt gezellig, en je kunt zowel beneden als boven zitten. Oude, stenen muren, veel kaarsen en heerlijke wijn. Ga hier zeker heen voor een avond goed tafelen!

De beste restaurants voor een weekend in Brussel

Tips voor de lekkerste wafels in Brussel

Je kunt Brussel niet bezoeken zonder een wafel te eten. Door de hele stad vind je veel tentjes waar je een wafel kunt bestellen. Maar welke wafel is nu het lekkerst?

Die zoektocht is eigenlijk niet te doen en hangt ook af van persoonlijke smaak. Wij hebben twee keer een wafel geprobeerd en die waren allebei heerlijk! Onze tip voor een wafel in de stad is bij La Gaufrerie. Deze winkel verkoopt zowel Luikse als Brusselse wafels en verschillende toppings.

De lekkerste wafels in Brussel

Buiten de stad en bij hotspot het Atomium kun je ook heerlijke wafels eten. Ga naar de bovenste verdieping van het Atomium en neem plaats in het restaurant, met uitzicht op Brussel stad. Voordat je met de lift naar boven kan, is het verstandig om links bij de balie waar je tickets kunt kopen voor toegang tot het Atomium, na te vragen of er plek is in het restaurant. Is er plek, dan word je met de lift naar boven gebracht. De wafels worden geserveerd met warme chocoladesaus, een bolletje vanille ijs en slagroom. Nou, dan weet je wel hoe dat heeft gesmaakt! Je kunt er ook lunchen of dineren, klik hier om het restaurant en de kaart alvast te bekijken.

Atomium Brussel

Restaurant Atomium Brussel

Biercafé in Brussel

Zin in een Belgisch biertje? Dan kun je je geluk niet op bij het Delirium Village Café, tegenover Jeanneke Pis. In dit café verkopen ze meer dan 2000 soorten bier, en niet alleen uit België. Het café is authentiek, en een tikkeltje studentikoos, maar oh zo gezellig!

Ontdek meer van de stad

Ben je nu benieuwd naar onze tips voor een fijn hotel, de beste hotspots en de leukste wijken van Brussel? Klik dan hier voor de blog over de stad en ga je bezoek aan Brussel verder plannen! Ben je benieuwd naar andere bestemmingen in België? Je leest er op deze pagina meer over.

Ontdek meer van België

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp