Een 4-daagse stedentrip naar Washington D.C.

Ga direct naar

Houd jij van musea en wil je het witte huis eens van dichtbij zien? Wil je eten bij foodtrucks en ben je op zoek naar een veelzijdige stad? Bezoek dan de hoofdstad van de Verenigde Staten. Een stedentrip naar Washington D.C. is de perfecte reis voor jou. Lees deze blog voor praktische tips en verwonder je over de schoonheid van deze stad.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten én het werkterrein van de president van de Verenigde Staten. Wij bezochten deze stad in combinatie met een 8-daagse stedentrip naar New York. Beide steden liggen (voor Amerikaanse begrippen) naast elkaar. In 4,5 uur reis je met de bus van New York naar Washington. Reis je liever met de trein? In 3.5 uur brengt de trein je van stad naar stad.

Om naar Amerika te reizen moet je 72 uur van te voren een ESTA aanvragen. Deze registratie heb je nodig om het land in te komen en blijft twee jaar geldig. Je kunt je registratie heel gemakkelijk aanvragen via e-visums.nl.

Een 4-daagse stedentrip naar Washington D.C.

Van New York naar Washington

Er zijn twee (duurzame) mogelijkheden om van New York naar Washington (en retour) te reizen. Heb je wat meer tijd, dan is de bus een goede optie. Tickets voor de bus heb je al voor 10 dollar enkele reis als je ruim van tevoren boekt. Boek je buiten het weekend om, dan heb je vaak goedkopere tickets. De bussen vertrekken 24 uur per dag. Er zijn verschillende busmaatschappijen waar je mee kunt reizen. Wij kochten onze tickets bij Greyhound.

Voor een trein ticket betaal je meer geld, maar je reist wel een uur sneller van stad naar stad. Voor een trein ticket enkele reis beginnen de prijzen vanaf 35 dollar. Ook hier geldt; boek ruim van tevoren en vermijd de weekenden, dan zijn je tickets goedkoper. De treinen vertrekken, net als de bus, op verschillende tijden gedurende de dag en nacht. Voor treintickets ga je naar de website van Amtrak.

Voor je busreis naar Washington stap je in New York op bij Port Authority, het busstation in het centrum van de stad. Er zijn veel terminals met vertrekkende bussen dus zorg dat je op tijd bent zodat je rustig rond kunt kijken welke bus je moet hebben. In Washington stap je uit bij Union Station, midden in de stad. Vanaf dit station gaan andere bussen of neem je de metro of taxi naar je accommodatie.

In Washington D.C. zijn veel attracties en bezienswaardigheden gratis en dat is leuk meegenomen als je deze stedentrip combineert met en bezoek aan New York. Zo houd je je reis een beetje betaalbaar maar kun je toch genieten van beiden wereldsteden.

Overnachten in Washington

Op het moment dat wij Washington bezochten leefden we van een studentenbudget. Wij sliepen daarom op een slaapzaal in het centrum van de stad. Een prima verblijf voor vier nachtjes, maar geen bijzondere accommodatie om te delen. Ga je zelf op zoek naar een leuke plek om te overnachten? Slapen in het centrum van de stad is prijzig maar niet onmogelijk. Een paar tips om een fijne en betaalbare accommodatie te vinden:

☆ Boek ruim van te voren je overnachting.
☆ Kijk naar hotels net buiten de eerste ring van de stad waar een goede verbinding met het centrum aanwezig is.
☆ Zoek op Airbnb voor een betaalbare plek bij locals.

Ben je van plan veel tijd in de stad door te brengen, wees dan niet te kritisch op alle faciliteiten van het hotel. Vaak slaap je alleen in het hotel en wil je dat er een lekker bed aanwezig is en een fijne badkamer om een warme douche te nemen. Heb je goede ervaringen met een fijne accommodatie in Washington D.C.? Deel ze met ons voor ons volgende bezoek aan deze stad!

Tidal Basin in de lente

Washington D.C. kun je het hele jaar door bezoeken. Ieder seizoen brengt iets unieks met zich mee. Wij bezochten de stad in de maand april en dit is echt een aanrader. Het kan koud zijn in april, maar de lente breekt op dat moment al door. Naast een fijne temperatuur, is het vooral een goed seizoen om de bloesem te ontdekken rondom het Tidal Basin. Het Tidal Basin ligt ten zuiden van de National Mall, daarover zometeen meer. Als je het meer rond loopt, kom je naast de bloesembomen nog een aantal belangrijke bouwwerken/memorials tegen. Je vindt hier de Franklin Delano Roosevelt Memorial, de Dr. Martin Luther King Jr. Memorial en het Jefferson Memorial. Is het goed weer die dag? Neem een broodje mee van één van de foodtrucks langs de kant van de weg, en stop bij een bankje langs het meer. Het is bijna magisch om tussen de bloesembomen te wandelen en te lunchen.

Eten bij foodtrucks in Washington

Er zijn enorm veel foodtrucks langs de straten in Washington te vinden. De straten in de stad zijn enorm breed en er lijkt bijna ruimte te zijn gemaakt voor de foodtrucks die je hier kunt vinden. Van de Amerikaanse hotdogs tot aan taco’s, ijsjes, popcorn en wafels. Alles is te koop. Leuk detail; het eten bij de foodtrucks is eigenlijk heel goed en je betaalt er veel minder voor dan dat je een plekje zoekt in één van de restaurants in de stad. Vooral voor je lunch dus een aanrader!

Foodtrucks Washington stedentrip

Tips stedentrip Washington D.C.

Rondlopen in de National Mall

Het gebied tussen het Capitool en het Washington Monument wordt de National Mall genoemd. In dit gebied, in hartje Washington, staan veel gebouwen met culturele en politieke waarde voor de Verenigde Staten. Hotspots die je hier kunt vinden:

☆ Nationale tweede wereldoorlog monument

Dit herdenkingsmonument is er voor alle mensen die gevochten hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument kun je de hele dag door bezoeken en is gratis. Het monument staat lijnrecht op het Washington monument en vanaf daar loop je in 1 lijn door naar het Lincoln Memorial.

☆ Lincoln Memorial

Dit bekende bouwwerk is gebouwd ter herinnering aan, je raadt het al, Abraham Lincoln. Deze voormalige president van de VS is groot afgebeeld en staat in de memorial. Je kunt de trappen oplopen en binnenin een kijkje nemen. Wist je dat dit de plek is waar Martin Luther King zijn bekende speech hield?

☆ Washington monument

Naast het Witte Huis is dit wel een bezienswaardigheid waaraan je Washington herkend. Deze grote obelisk is oorspronkelijk gebouwd om de eerste president van de Verenigde Staten te herdenken (George Washington). Je kunt naar binnen, maar het is er altijd erg druk en er kunnen lange rijen staan. Vanaf dit monument kun je lopend naar het Witte Huis.

☆ Het Witte Huis

Wie kent deze beroemde plek niet?! Het is het werkterrein en de woning van de president van de VS. Het huis en het gebied rondom, is één van de meest beveiligde plekken van de wereld. Je kunt het Witte Huis bewonderen van achter het hek, zowel aan de achterkant als aan de voorkant. Wil je een kijkje nemen in het Witte Huis? Bezoek dan het White House Visitor Center.

Musea rondom de National Mall

Een aantal van de mooiste musea zijn te vinden rondom de National Mall, en allemaal met gratis toegang. Hierbij een kort overzicht van de musea die wij tijdens onze trip naar Washington hebben bezocht:

☆ The National Gallery of Art (East Building)

In de oostelijke vleugel van dit museum vind je vooral kunst vanaf de middeleeuwen tot aan 1900. Er zijn een flink aantal Nederlandse werken te bewonderen.

The National Museum of American History

In dit museum vind je alles over de Amerikaanse cultuur en samenleving. Er is een grote tentoonstelling over alle presidenten van de VS, verschillende manieren van kleden door de jaren heen en ontwikkelingen binnen Amerika. Echt een aanrader als je meer te weten wilt komen over Amerika.

US Holocaust Memorial Museum

In dit museum vind je tentoonstellingen die de periode vanaf 1933 tot aan 1948 weergeven. De vervolging van het Joodse volk, de concentratiekampen en de bevrijding van Europa wordt op een mooie en eervolle manier weergegeven.

Naast deze drie musea zijn er nog zo’n tien musea die je (gratis) kunt bezoeken. Je komt dus tijd te kort tijdens je stedentrip van 4 dagen. Lees je daarom van te voren een beetje in over de onderwerpen en thema’s van de musea en kies degenen waar jij in geïnteresseerd bent.

Tips stedentrip Washington D.C.

Bezoek China Town in Washington

Net als in veel andere grote steden is er een Chinese wijk in Washington. China Town is een relatief kleine wijk waar je vooral moet zijn voor goed chinees eten. Er zijn ongeveer 20 restaurants te vinden, en allemaal even goed. Je betaalt in deze wijk net even wat minder voor je lunch of diner dan in andere restaurants in de stad. Leuk dus om door heen te wandelen en rond te struinen op zoek naar de lekkerste dumplings.

Combineren met New York

Washington is een leuke en vooral mooie stad om te bezoeken in de Verenigde Staten. Veel reizigers combineren een bezoek aan D.C. met een stedentrip naar New York of een rondreis langs de oostkust van de VS. Ben je benieuwd naar onze blog over New York? Je vindt hem op onze site!

Fietsen door Central Park New York

Duurzame tips

duurzaam keurmerk

Washington is de eerste stad met een internationaal duurzaamheidskeurmerk van LEED for Cities. De stad ontving dit keurmerk in 2018, omdat de stad in de afgelopen jaren een enorme vooruitgang heeft geboekt in het verminderen van de CO2-uitstoot, het recyclen van afval en het verbruik van water. Goed om te weten als je een bezoek brengt aan de stad!

ov naar schiphol

Vliegen naar de VS doe je in Nederland eigenlijk altijd vanaf Schiphol. De luchthaven is uitstekend te bereiken met de trein, vanaf veel stations in Nederland. Ook ’s nachts is Schiphol goed te bereiken vanuit de grote steden van Nederland. Je voorkomt daarmee gedoe met het parkeren van je auto en de kosten die daarbij komen kijken. Probeer het eens uit en begin je reis op een duurzame manier!

kijken maar niet kopen

Er is veel te zien en beleven in Washington. Als je deze stad vier dagen bezoekt houd je weinig tijd over om te shoppen. Kies er daarom eens bewust voor om tijdens het reizen niet te winkelen en vooral niets te kopen. Koop ook geen souvenirs, en vul je reis met herinneringen in plaats van spullen.

dopper mee

Vergeet je Dopper niet tijdens je stedentrip naar D.C. Het water in Washington is veilig om te drinken waardoor je je flesje onbeperkt kunt vullen. In de VS hebben ze wel andere reinigingstechnieken van het water dan in Nederland, waardoor het water soms wat anders kan smaken dan je gewend bent. Dit is echter geen reden om het niet te kunnen drinken.

co2 compenseren

Je vliegt naar de VS voor een bezoek aan Washington. Vergeet je je CO2 uitstoot niet te compenseren? Vlieg je met KLM, dan kun je gebruik maken van het CO2ZERO programma van de KLM zelf. Je kunt dit aanklikken tijdens het boekingsproces van je ticket. Vlieg je met een andere maatschappij? Via GreenSeat compenseer je makkelijk je uitstoot. Wist je dat je naast je compensatie van je vlieguren ook je bus, auto, trein of hotel uitstoot kunt compenseren? Probeer het eens, maak de berekening en draag bij aan projecten wereldwijd.

wandelen door de stad

Veel hotspots in Washington liggen dichtbij elkaar. Neem daarom goede schoenen mee waar je een aantal dagen op kunt lopen, zodat je de hotspots te voet kunt bezoeken. Als je op deze manier de stad verkent zie je veel meer dan in een taxi of bus. Daarnaast is het gezond voor je lijf, vooral als je aan het reizen bent. Ben je niet zo’n wandelaar? Er zijn voldoende mogelijkheden om een fiets te huren in de stad.

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp