Ontdek de 5 leukste steden in Peru

Ga direct naar

Eén van onze favoriete bestemmingen ooit is het prachtige Peru! Wat hebben we enorm genoten van deze veelzijdige stad. Cultureel kijk je je ogen uit, het eten is ontzettend lekker en de natuur en steden zijn geweldig. In deze blog nemen we je mee naar de 5 leukste steden van Peru. 

Peru is een land aan de westkust van Zuid-Amerika en grenst aan wel 5 andere Zuid-Amerikaanse landen. De spreektaal is Spaans, dus mocht je ooit Spaanse les hebben gehad dan komt dit hier goed van pas. Je vliegt in ongeveer 13 uur naar hoofdstad Lima en kunt het allerbeste met backpack een rondreis maken door het land.

Ontdek de 5 leukste steden in Peru

Foodwalhalla in Lima

De hoofdstad van Peru is Lima en is meestal je eerste uitvalsbasis wanneer je vanaf Amsterdam een directe vlucht boekt. En maar goed ook dat je hier je reis start want Lima is gelijk adembenemend mooi! Je vindt hier ontzettend goede restaurants, veel hotspots en kunt gelijk de Grote Oceaan zien. Deze miljoenenstad is chaotisch, druk en heeft een sfeer die je verder niet vindt in heel Peru.

Foodwalhalla in Lima

De hoge kliffen aan de kust en prachtige uitzicht over zee zijn ook erg bijzonder. Na de lange reis is het fijn om hier in het begin in ieder geval twee nachtjes te slapen zodat je uitgerust je reis verder kunt zetten én nog een dag extra kunt genieten van Lima.

Wat te doen in Peru?

Sealife spotten in Paracas

Zeehonden en ander sealife in Peru? Yes, zeker weten! Paracas is een kleiner stadje aan de kust van Peru. Je gaat hier vooral heen om de Ballestas eilanden te bezoeken met een boottocht en zeehonden, pinguïns en veel vogels te spotten. Verder kun je er relaxen aan het strand en kun je gelijk een eerste indruk krijgen van de uitgestrekte woestijn.

Zeehonden spotten in Paracas

Zeehonden spotten in Paracas

Ontdek de cultuur van Peru in Arequipa

In Arequipa raak je niet uitgekeken! Als je hier 3 nachtjes verblijft heb je nog lang niet alles gezien maar krijg je wel een goede indruk van de stad. Je vindt hier het meest mooie en bijzondere klooster van Peru en kunt heerlijk dwalen door de prachtige straten.

Ontdek de cultuur van Peru in Arequipa

Arequipa ligt op 2325 meter hoogte wat je echt wel voelt. Beetje buiten adem en soms wat licht in je hoofd, maar hierdoor kun je al goed wennen aan de hoogte die je in de steden hierna nog gaat ervaren. Bezoek in ieder geval het Plaza de Armas en de kathedraal. Lekker eten kun je hier ook, dus genieten maar!

Ontdek de cultuur van Peru in Arequipa

Nog meer Peruaanse cultuur in het oude Cusco

Cusco is dé uitvalsbasis op weg naar Machu Picchu. Maar deze stad biedt zoveel meer dan dat. Ontdek de prachtige wijk San Blas voor de leukste shops, boetiekjes, restaurants en cafés.

Nog meer cultuur in het oude Cusco

De kathedraal en het grote plein is fantastisch om mensen te kijken en te genieten van de Peruaanse sfeer. Ook de grote lokale markt is een bezoekje waard. Drink een vers sapje en kijk je ogen uit met alle verse producten en authentieke souvenirs.

Nog meer cultuur in het oude Cusco

Aguas Calientes en Machu Picchu

Als je het over Peru hebt dan denken veel mensen direct aan Machu Picchu. En natuurlijk wil je hier heen als je in Peru bent! Om bij dit wereldwonder te komen reis je eerst af naar Aguas Calientes. Je kunt een trektocht maken van een aantal dagen en te voet naar Aguas Calientes reizen. Heb je iets minder tijd en wil je niet de lange hike maken, dan kun je ook een adembenemende treinreis maken.

Aguas Calientes en Machu Picchu

Aguas Calientes ligt al hoog in de bergen en is ontzettend toeristisch. Alsnog is het een super leuk stadje en voel je echt de vibe dat iedereen Machu Picchu gaat zien en bezoeken. Nadat je Machu Picchu hebt gezien blijf je hier niet veel langer. Je kunt terugreizen naar Cusco en vanaf daar je reis vervolgen.

Aguas Calientes en Machu Picchu

Wil je meer ontdekken van Midden-Amerika? Lees dan onze blogs over Curaçao en Bonaire. Laat je inspireren en maak zelf plannen om op reis te gaan!

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp