Tips voor ontbijt, lunch of diner in Maastricht

Ga direct naar

Onze zuidelijke provincies zijn in een aantal dingen wel echt goed. Neem nu het bourgondische leven. Lekker eten, borrelen, een kaasplankje hier en borrelhapjes daar. Breng je een bezoek aan Maastricht, bereid je dan voor op een weekend vol lekker eten! Wij hebben de leukste food hotspots voor je op een rij gezet. Voor zowel ontbijt, lunch als diner. Enjoy!

Voordat we aftrappen met onze tips, willen we je in ieder geval een paar echte Zuid-Limburgse specialiteiten vertellen. Waar je ook gaat eten of drinken, wel zo leuk om daar iets van te proberen. Een echte Limburgse vlaai bij een goede kop koffie moet je geprobeerd hebben als je in Maastricht bent. Ook zuurvlees is een echte specialiteit. Kom je terecht in een fijn eetcafé bestel dan de ‘koude schotel’. Een lekkere, vaak zelfgemaakte, huzarensalade wat je met brood of zuurvlees geserveerd krijgt.

Beste tips voor ontbijt & brunch

Als je Maastricht bezoekt wil je natuurlijk ook lekker eten. En je kunt je geluk niet op, want eten kun je goed in Maastricht. We hebben een aantal tips voor ontbijt, lunch en diner voor je op een rijtje gezet:

☆ CAFÉ ZONDAG 

Je vindt dit knusse en eenvoudige café op de hoek in de wijk Wyck. Je kunt er heerlijk ontbijten met fantastische koffie. Krantje erbij en je hebt niets te klagen op de vroege ochtend.

☆ CLICHÉE

Voor een lekker ontbijt in een hippe tent ga je naar Clichée in de Koestraat (onthoud de Koestraat even want hier zitten nog meer leuke tentjes). Ontbijt met een lekkere Mimosa en bestel hun hangover gerecht voor een goede start van de dag.

Beste tips voor restaurants in Maastricht

Lekkerste lunch tips in Maastricht

☆ ‘T WYCKER CABINET

Heerlijk eten, een gezellige plek en goede service. Dit vind je allemaal bij ’t Wycker Cabinet. In het restaurant kun je zowel binnen als buiten zitten. Goed belegde broodjes, salades, warme lunchgerechten met goede koffie of een goed glas wijn.

☆ SODELICIOUS

We blijven nog even in ‘Wyck’ voor de tweede lunchtent. Bij SoDelicious heb je heerlijke mogelijkheden voor ontbijt, lunch of borrel. Naast het restaurant vind je er ook een bakkerij, patisserie en traiteur. Genoeg mogelijkheden om iets lekkers mee te nemen!

☆ DE BRANDWEERKANTINE

De Brandweerkantine is echt een top restaurant! Op 8 minuten lopen van het Vrijthof vind je deze hippe plek. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch of diner. In een oude brandweerkazerne worden de heerlijkste gerechten voorgeschoteld, gemaakt van seizoensproducten. De kaart is dus iedere keer net even anders.

☆ WONDERWOUD

Tussen de groene planten, mooie items en producten, vind je een heerlijke kop koffie met vegan gebakje. Deze winkel en koffiebar is erg leuk om te bezoeken. Er wordt zoveel als mogelijk gewerkt met lokale, biologische en fairtrade producten. De winkel vind je in het Sphinxkwartier, 8 minuutjes lopen vanaf het Vrijthof.

Beste tips voor restaurants in Maastricht

Tips voor diner in Maastricht

☆ TOMATO

Voor een lekkere pizza, pasta of ander Italiaans gerecht ga je naar Tomato. Dit knusse restaurant zit in de Koestraat, één van de leukste straatjes van Maastricht. Zit Tomato nu vol, dan vind je in de Koestraat nog veel meer andere goede restaurants.

☆ TAVERNA LA VACA

Dit restaurant zit direct op de hoek als je de Koestraat inloopt. Wat een fantastische tent! Heerlijke Zuid-Europese gerechten worden voor je bereid, in kleine tussengerechtjes of wat grotere gerechten. Tip: als de verse tonijn salade op de kaart staat moet je die echt proberen!

☆ CHATEAU NEERCANNE

Wil je een keer flink uitpakken en ben je op zoek naar een hele gave diner beleving? Boek dan een tafeltje in Chateau Neercanne, een prachtige kasteel net buiten de stad. Je eet hier bijzonder, wordt volledig in de watten gelegd en kunt een avond echt genieten met elkaar. Dit soort avonden beleef je maar een aantal keer en is het geld dan ook meer dan waard vinden wij.

Beste tips voor restaurants in Maastricht

Meer tips voor Maastricht?

Wil je nu meer lezen over onze tips voor een bezoek aan Maastricht? Klik dan hier. Je leest ook meer over een week vakantie in Zuid-Limburg en andere leuke plaatsen rondom Maastricht.

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp