Met een Mini Cooper oldtimer door Zuid-Holland

Ga direct naar

Wil je leuke roadtrip maken in eigen land? Ga dan eens op avontuur met een Mini Cooper oldtimer door Zuid-Holland. Een super leuke beleving voor een dagje uit voor jong en oud. Onderweg zie je mooie natuur, leuke dorpjes en stadjes. Lekker touren langs de Lek en de regio ontdekken. Welke oldtimer kies jij uit voor deze mooie roadtrip in eigen land?

In samenwerking met We Love Oldtimers hebben wij een Mini Cooper Oldtimer gehuurd en zijn wij heerlijk gaan touren door Zuid-Holland. Via de website van We Love Oldtimers zie je hun uitgebreide aanbod aan prachtige oldtimers om een dagje te huren. Voor welke oldtimer ga jij?

Roadtrip door Zuid-Holland met een mini cooper oldtimer

Oldtimer huren

Het huren van een oldtimer is een unieke activiteit en dagje uit. Via We Love Oldtimers boek je snel en eenvoudig jouw favoriete auto. Je bekijkt eerst het aanbod online en maakt een keuze of je een dagtocht wilt maken of dat je de auto voor een andere activiteit wilt huren (bijvoorbeeld als trouwauto of voor een gala). Via het online boekingssysteem doorloop je een aantal stappen, selecteer je de datum, de activiteit en niet te vergeten jouw favoriete oldtimer. Als je alle stappen doorlopen hebt vraag je een offerte aan en krijg je binnen 48 uur een reactie of jouw auto beschikbaar is én wat de exacte kosten zijn. Super handig!

Roadtrip door Zuid-Holland met een mini cooper oldtimer

We Love Oldtimers kun je vinden in Hoogblokland. In de loods vind je een aantal klassieke oldtimers en buiten staat een kleurrijk geheel aan auto’s, van Lelijke eendjes tot aan een heel wagenpark aan Volkswagenbusjes. Niet te missen dus! Je parkeert je auto eenvoudig en gratis op het eigen terrein en krijgt na een uitgebreide uitleg de sleutels van de oldtimer overhandigd.

Roadtrip Elfstedentocht door Zuid-Holland

Tip van ons: let goed op tijdens de uitleg want het rijden in een oldtimer is wel serieus anders dan een moderne auto. Geen stuurbekrachtiging, handmatig schakelen en de lampen gaan handmatig aan en uit. Let dus goed op bij het afsluiten van de auto of je alle stappen doorlopen hebt want niets gaat automatisch. Een beetje opletten dus, maar dat maakt het alleen maar leuk en echt een activiteit met beleving!

Roadtrip door Zuid-Holland met een mini cooper oldtimer

Leuke oldtimer routes

Als je een dagje op pad gaat met een oldtimer van We Love Oldtimers dan is het handig vooraf je route uit te zoeken. Super leuk om in een oldtimer te rijden, maar de volgende vraag is natuurlijk waar je die dag heen rijdt! Op deze pagina vind je alle informatie over de routes die je kunt volgen vanaf Hoogblokland. Super gevarieerd dus er zit zeker een gave route voor jou bij!

Roadtrip Elfstedentocht door Zuid-Holland

Over de Elfstedentochtroute

Wij kozen voor het rijden van de Elfstedentochtroute. Deze route is ontzettend leuk als je in januari of februari een oldtimer gaat huren. Voor vertrek kun je uit de loods nog een invulformulier meenemen met vragen voor onderweg. Vul je die goed in dan krijg je na afloop nog een leuke verrassing! Wij vonden het erg leuk om deze vragen onderweg te beantwoorden, je let daardoor meer op de omgeving en leert nog iets over de dorpjes en stadjes waar je doorheen komt. Hoe leuk is dat!

Roadtrip Elfstedentocht door Zuid-Holland

De Elfstedentochtroute kun je een halve of een hele dag volgen en brengt je in ieder geval langs de plaatsen Nieuwpoort, Groot-Ammers, Schoonhoven, Streefkerk en Gorinchem. Ga er in ieder plaatsje even uit en wandel door de straten. Neem je camera mee want alle dorpjes en stadjes zijn enorm fotogeniek!

Roadtrip door Zuid-Holland

Tip van ons: wil je de Elfstedentochtroute graag rijden, kies dan zeker voor een zaterdag of doordeweekse dag. Op zondag is hier veel dicht en zijn de dorpjes en stadjes minder levendig. Ga je wel op zondag dan beleef je nog steeds een super leuke dag! De twee restaurantjes die je hieronder vindt zijn overigens wel open op zondag.

Roadtrip door Zuid-Holland

Leuke restaurants op de route

Van We Love Oldtimers krijg je een super leuke picknickmand mee, met warm water, koffie, thee en lekkere koeken voor onderweg. Als je de hele dag op pad gaat is het natuurlijk wel erg leuk om nog ergens koffie te drinken en lekker te lunchen. De volgende twee restaurantjes wil je niet missen als je de Elfstedentochtroute rijdt!

Heeren aan de Haven en Heeren aan de Lek in Zuid-Holland

Heeren aan de Lek

Je komt eerst door Groot-Ammers waar je Heeren aan de Lek vindt. Een super modern, gezellig en hip restaurant aan je raadt het al, de Lek. Je kunt hier heerlijk koffie drinken, met warme wafels en slagroom. Of kies een taartje bij je koffie. Ben je hier wat later op de dag dan kun je er ook uitgebreid lunchen of dineren. Wil je de kaart vast inzien? Klik dan hier. 

Heeren aan de Haven

Iets verderop ligt het broertje of zusje van Heeren aan de Lek. Heeren aan de Haven vind je in Streefkerk, middenin de haven. Wat heb je een leuk uitzicht over alle boten vanuit dit restaurant! Je kunt hier heerlijk lunchen, de ambiance is uitstekend en je zit hier heel leuk. Wist je dat dit ook een boetiekhotel is? Ben je van plan om een weekend naar deze regio in Nederland af te reizen, dan kun je hier super overnachten! Kijk voor meer informatie op de website van Heeren aan de Haven.

Heeren aan de Haven en Heeren aan de Lek in Zuid-Holland

Meer reistips over Nederland?

Nederland heeft veel moois te bieden. Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze blog? Bekijk dan onze andere reisblogs over Nederland. Benieuwd naar andere mooie roadtrip reizen? Laat je hier inspireren. Regelmatig gaan we een weekendje weg in eigen land. Bekijk hier onze weekend weg bestemmingen. Wat wordt jouw volgende reis?

Advertorial: deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met We Love Oldtimers.

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp