De beste tips voor een citytrip naar Verona

Ga direct naar

Een bezoek aan de prachtige stad Verona moet op je lijstje staan bij een bezoek aan Noord-Italië. Wat hebben wij genoten van al het moois wat deze stad te bieden heeft. Verona verrast en is zeker de moeite waard!

De beste tijd om Verona te bezoeken is buiten het hoogseizoen om, dus niet in juli of augustus. Het is dan minder toeristisch en minder warm, wat er allebei voor zorgt dat je de stad nog beter kunt ontdekken! Bezoek je Verona nu toch in de zomer, wees je er dan van bewust dat het erg druk kan zijn. Maak dan de keuze om eind van de middag tot laat in de avond te gaan of ga ’s ochtends vroeg en probeer de toeristen daarmee wat te omzeilen. 

Verona restaurant tips Italië

Lunchen in Verona

Eén van de hotspots in Verona is de Ponte Pietra. Deze oude Romeinse brug ligt over de Adige rivier, die midden door de stad loopt. Je kunt hem vooral goed zien vanaf de kade. Als je op de brug staat zie je de Adige rivier en heb je uitzicht op de stad. 

We hebben een geweldige lunchspot voor je gevonden met uitzicht op de Ponte Pietra! Osteria Ponte Pietra Ristorante ligt in het straatje voordat je de brug op loopt. Daar ga je het prachtige restaurant binnen. Vraag om een plekje op het balkon buiten en geniet van een heerlijke lunch met uitzicht op de brug. De Adige rivier heeft een goede stroming en op het punt van de brug kan het water met volle vaart naar beneden komen. 

Je eet voor een goede prijs-kwaliteit verhouding op deze spot in de stad. Trek er in ieder geval twee uurtjes voor uit om optimaal te genieten van deze prachtige plek. Het eten is fantastisch, gegarandeerd een heerlijke middag! 

Verona restaurant tips Italië

Vintage shoppen in Verona

Verona is een super stad voor een middag shoppen. De stad kent prachtige boetiekjes en winkels, heerlijk om doorheen te struinen. 

Ook zijn er voldoende opties voor vintage winkels te vinden in de stad. Vintage shoppen is altijd een goede optie wanneer je toch wat wilt kopen maar dat wel op een duurzame manier wilt doen. Er worden zoveel goede kleding en spullen weg gedaan waar jij nog heel veel plezier van kunt hebben. Ben je het nu niet gewend om tweedehands te winkelen? Hieronder vind je drie tips die je daarbij kunnen helpen:

Tip 1: Verwacht niet dat je iets gaat vinden maar kijk met een open mind naar de kleding of spullen in de winkel. Altijd leuk om dan iets te vinden waar je heel blij van wordt. Soms vind je echt een gaaf item, soms vind je helemaal niets.

Tip 2: Neem je tijd in een winkel om rustig rond te kijken en sta even stil bij de spullen die je ziet. Er zijn tegenwoordig veel tweedehands winkels die hun producten op een mooie manier laten zien. Er zijn echter ook winkels waar veel spullen staan en dan kijk je snel over pareltjes heen.

Tip 3: Heb je een mooi item gevonden? Bedenk dan hoe je het gaat gebruiken en wat je er aan hebt. De lage prijzen kunnen je soms verleiden tot de aanschaf van het item, terwijl je het helemaal niet nodig hebt. 

En eigenlijk nog een allerlaatste tip; probeer er vooral veel plezier aan te beleven! Vooral tweedehands winkelen in een ander land kan heel leuk zijn omdat er echt andere items te vinden zijn dan in Nederland. In Verona bezoek je La Bottega di Grazia of Mr. Gulliver. Ben jij al om?

Verona Italië

Hotspots van de stad

Verona heeft een zeer romantische status door het verhaal van Romeo en Julia. Er bestaan veel verhalen rondom het duo en één daarvan is dat het ouderlijk huis van Julia in Verona staat. Als je verder in de geschiedenis duikt van dit verhaal zal je zien dat dit niet klopt, maar laten we daar niet te moeilijk over doen. Wil je de plek bezoeken waar het verhaal zich heeft afgespeeld? Ga dan vroeg (hoog en laagseizoen) naar Casa di Giulietta want het kan er erg druk zijn. Wij vonden het huis, bekende balkon en standbeeld van Romeo en Julia niet zo bijzonder. Zeker leuk om even langs te gaan maar staat er een rij dan is het de wachttijd niet waard. 

Verona vakantie Italië

Een andere hotspot in Verona is de Arena di Verona. Het oude amfitheater uit de Romeinse tijd is een prachtig gebouw. Vroeger werden de inwoners van Verona hier vermaakt met gladiatoren gevechten. Vanaf de buitenkant kun je de arena al goed zien. Wil je de arena ook van binnen bekijken? In de zomermaanden draaien er verschillende opera’s waar je online tickets voor kunt bestellen. Hoe leuk is het om het theater ook echt in haar oude glorie te zien!

Wat te doen in Verona?

De stad zelf ontdekken

Verona is echt prachtig! Hopelijk geven de foto’s in deze blog daar een goede indruk van. Des te leuker om zelf op ontdekking te gaan en een paar uur uit te trekken om er doorheen te wandelen. 

Ben je niet zo’n fan van wandelen en huur je liever een fiets? Dat kan natuurlijk ook! Je huurt makkelijk een fiets via een Bike Verona punt in de stad. 

Stedentrip Verona tips

Verken meer van Italië

Lijkt het je leuk Verona te bezoeken? Dit kan het beste wanneer je een langere reis maakt door Italië! Verona is leuk voor een paar dagen, maar dan heb je de stad waarschijnlijk wel ontdekt. 

Een goede uitvalsbasis om Verona te bezoeken is het Gardameer in Italië. Benieuwd naar onze tips over deze bestemming? Lees hier meer over het Gardameer. Meer tips over Italiaanse bestemmingen vind je via deze link. Enjoy!

Bezienswaardigheden in Verona

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp