Een stedentrip naar metropool Londen

Ga direct naar

Een stedentrip naar Londen verdient een plekje op je bucketlist! De Engelse hoofdstad heeft het allemaal. Een grote lijst aan hotspots, te veel keuze aan goede restaurants en leuke unieke plekjes. Londen is, net als New York, een stad van wereldformaat. Het is er modern maar je ziet ook veel van de Engelse cultuur. Denk aan de rode dubbeldekkers, de telefooncellen en de Britse Koninklijke wacht die je op verschillende plekken in de stad terug ziet. Zin om deze stad te ontdekken? Lees onze tips en ga zelf op pad!

Wij hebben de stad in augustus bezocht en dat is een leuke tijd! Als het goed weer is kun je picknicken in één van de parken en een plekje zoeken tussen de borrelende Londenaren op het terras. Wist je dat Londen tegenwoordig heel goed te bereiken met de trein? Een absolute aanrader dus als je een duurzame optie wilt overwegen voor een stedentrip. Boek je tickets gemakkelijk via ns international.

Een stedentrip naar metropool Londen

Bezoek Palace of Westminster

Er is in Londen ontzettend veel te doen en te zien. Tijdens onze stedentrip hebben we geprobeerd om verschillende leuke plekken aan te stippen. Nu zijn er een aantal hotspots die je gezien moet hebben. Eén daarvan is Palace of Westminster. In dit gebouw bevindt zich het Britse parlement, het Lagerhuis en het Hogerhuis. Het gebouw is ontzettend groot en kun je vanaf verschillende plekken in de stad bekijken. Vanaf de brug heb je een goed uitzicht, want het gebouw ligt aan de Theems. Je kunt een rondleiding boeken om het paleis van binnen te bekijken. Dit hebben wij niet gedaan, maar we zijn wel erg benieuwd of het van binnen net zo mooi is als van buiten. Het gebouw is voornamelijk bekend door de ‘The Big Ben’. Leuk om een foto te maken en af te strepen van je hotspot lijst.

Stedentrip Londen tips

De trendy wijk Nothing Hill

Nothing Hill ken je misschien van de gelijknamige film. Deze wijk is in real life ook zo leuk als je al dacht. Hippe winkels, gekleurde huizen en fijne restaurants. Alleen in deze wijk kun je al een dag rondstruinen. Ga je hier op zaterdag naar toe? Vergeet dan geen bezoek te brengen aan Portobello Road Market, de populairste markt in Nothing Hill. Voor liefhebbers van tweedehands spullen en antiek een walhalla aan mooie items. Je vindt de markt door de stroom met mensen te volgen die de metro uit komen.

Neem de tijd om zelf deze wijk te ontdekken. Doe goede schoenen aan en struin de verschillende straten af. Er zijn genoeg mooie winkels, leuke concept stores, oude boekenwinkels en winkels met platen of speciale items. Geen zin om lang te moeten wachten voor lunch? Je kunt een take away lunch halen bij het restaurant van Yotam Ottolenghi. Er zijn achterin 10 zitplekken op deze locatie die je niet kunt reserveren, dus weinig kans dat je kunt zitten. Maar niet getreurd want je kunt je lunch als take away meenemen en zo nog meer van deze geweldige wijk zien! Ben je hier op vrijdagmiddag? Strijk neer bij een leuke kroeg voor een vrijmibo. Wij zijn bij The Italian Job geweest. Een leuke kroeg met verschillende soorten biertjes en ciders.

Londen stedentrip tips

Borrelen en eten bij Camden Market

Camden Market is één van de populairste markten van Londen. Het is naast de populairste markt ook nog eens één van de grootste hotspots van Londen. Eigenlijk bestaat Camden Market uit zes kleinere markten, maar ze liggen alle zes zo dicht bij elkaar dat het één markt lijkt.

Omdat wij Londen in de zomer bezochten zijn wij vooral in het gedeelte rond het kanaal geweest. We hebben het dan over het Regent’s Canal bij Camden Lock/Camden Town. Rond dit kanaal heet het gedeelte van de markt ‘Camden canal Market’ en daar kun je gezellig eten en drinken. Als het goed weer is kun je heerlijk langs het kanaal zitten met een hapje en drankje. Binnenin de markt vind je kleine shops, mooie winkeltjes met handgemaakt sieraden en vooral veel foodtentjes. Erg leuk op ieder moment van de dag. Een must see wat ons betreft. Je kunt langs het kanaal de markt weer uitlopen en zo een volgend gedeelte van Londen ontdekken.

Borrelen bij Camden Market Londen

Picknick op Primrose Hill

Als je Camden Market uit loopt kun je op loopafstand één van de beste uitzichten over Londen bereiken. We hebben het dan over Primrose Hill, één van de duurste wijken van de stad. Primrose Hill is net een klein dorpje, waarvan ‘Regent’s Park Road’ het leukste straatje is. In deze straat vind je een paar winkels, restaurants en fijne plekjes om een take away lunch te halen.

Het is leuk om eens door de wijk te lopen maar het gaat ons eigenlijk om de ‘hill’ die je op kunt lopen door het park heen. Het is een stukje klimmen maar vanaf de heuvel heb je een geweldig uitzicht over de stad Londen. Fijn om op deze plek even bij te komen van de hectiek van de stad en bij goed weer te picknicken in het gras.

Picknicken Londen

The Tower Bridge in Londen

De Theems ligt dwars door Londen heen. Om de twee gedeelten van de stad aan elkaar te verbinden is er onder andere ‘The Tower Bridge’, één van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad. De brug komt uit 1894 en is één van de meest kenmerkende hotspots van Londen. Het is er altijd erg druk, maar omdat je geen tickets hoeft te kopen, kun je de brug op ieder moment van de dag bekijken. Leuk om mee te nemen als je er bij in de buurt bent. Bij goed weer kun je een fijne wandeling langs de Theems maken en zo beginnen of eindigen bij deze brug.

Tower Bridge Londen

Avond uit in Londen

Zin om een avondje te gaan stappen in Londen? Ook daar is voldoende keuze voor in de stad. Je kunt er voor kiezen om naar een Engelse pub te gaan en daar een drankje te doen of naar live muziek te luisteren. Je kunt ook het moderne en bruisende Londen verder ontdekken en eens flink uitpakken.

In Londen heb je een groot aantal clubs waar je een hele leuk avond kunt beleven. Let wel even op dat het er in Londen anders aan toe gaat dan in Nederland. Zo is het bijvoorbeeld voor een groep mannen soms lastig om zonder vrouw naar binnen te komen in een club. We hebben ons laten vertellen dat ze liever meer vrouwen in een club hebben dan mannen. Daarnaast wordt er vaak entree geld gevraagd om een club in te komen, houdt daar rekening mee. De prijzen in de clubs in Londen zijn daarnaast redelijk hoog. Clubs en bars in de wijk ‘Soho’ zijn wat goedkoper. Weet je van te voren al naar welke club je wilt? Bestel dan alvast tickets in Nederland als dat kan, dat scheelt een hele lange wachtrij op de avond zelf.

Cocktails met een fenomenaal uitzicht

Houd je van luxe op zijn tijd en aparte cocktails? Neem dan de tijd om naar één van de restaurants van ‘The Shard’ in Londen te gaan. The Shard is de hoogste wolkenkrabber van Londen, met 310 meter hoog. Op de 33e verdieping van dit gebouw heb je restaurant Hutong, geïnspireerd op de Noord-Chinese keuken en gebaseerd op het gelijknamige restaurant in Hong Kong. Je kunt neerstrijken in de bar en een tafeltje aan het raam bemachtigen. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad. De cocktails zijn niet goedkoop maar wel heel bijzonder aan smaak door de combinatie van drank met specerijen. Naast dit restaurant zijn er nog vijf andere restaurants/bars in ‘The Shard’ die je kunt bezoeken.

Cocktails met een fenomenaal uitzicht in Londen

Overnachten in Londen

Wij hadden het geluk om bij een vriendin te overnachten die al jaren in Londen woont. Ben je zelf op zoek naar een leuke en betaalbare accommodatie in de stad, begin dan zo vroeg mogelijk met zoeken. Londen is niet goedkoop en vooral de hotels zijn erg duur. Bekijk de mogelijkheden aan Airbnb’s of een luxer hostel eens. De wijken in het centrum van Londen zijn allemaal leuk om te overnachten. Ben je op zoek naar iets anders en meer artistieks? Zoek dan eens in de wijk Shoreditch, er hangt een hele chille sfeer en heeft een creatief karakter. Er zijn leuke restaurants, vintage winkels en koffie tentjes.

Duurzame tips

handbagage

Neem alleen handbagage mee voor een stedentrip naar Londen. Of je nu met de trein of het vliegtuig gaat; handbagage is voldoende voor een trip van 3 dagen en het scheelt in gewicht en de kosten.

dopper mee

Breng je Dopper mee. In Londen is het kraanwater net zo lekker als in Nederland en daar kun je van blijven tappen. Altijd goed om bij je te hebben als je hele dagen door de stad loopt.

plannen maar

Plan van te voren voor het grootste gedeelte je dag in. Londen is een grote stad en zo voorkom je dat je heen en weer moet reizen met de bus of metro om alle hotspots die je gepland had langs te gaan. Maak een logische route en kijk of je zoveel mogelijk te voet kunt doen. Duurzaam, gezond en zo zie je het meeste van de stad. Je ontdekt vaak ook zelf nieuwe plekjes.

Download maps.me

Download maps.me als plattegrond om te gebruiken tijdens je stedentrip naar Londen. Zo heb je geen papieren plattegrond of routebeschrijving nodig van hoe je ergens moet komen. Andere handige apps zijn: London Offline City Map, Tube Map London Underground, RouteMaster London Travel en de London Travel Guide.

happy soaps

In veel accommodaties wordt goed voor toeristen gezorgd. Vaak liggen er kleine zeepjes of flesjes shampoo klaar, meestal in plastic verpakkingen. Maak hier alleen gebruik van als je je eigen spullen vergeten bent. Wij gebruiken sinds kort de shampoo en conditioner blokken van ‘HappySoaps’. Je koopt hier een klein blikje bij en er wordt geen gebruik meer gemaakt van plastic verpakkingen.

met de trein

Liever met de trein naar Londen? Het kan sinds kort! Je reist voor een weekend nu zonder vliegen heen en weer. Een duurzame en relaxte manier van reizen wat ons betreft. Ben jij al om?

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp