Met de elektrische auto naar Zweden op vakantie

Ga direct naar

Wil je met de elektrische auto op vakantie naar Zweden? Aanrader als je auto een wat groter bereik heeft! In deze blog lees je meer informatie, praktische tips en onze ervaring over elektrisch rijden in Zweden. 

Elektrische auto’s beginnen steeds meer de norm te worden in Zweden. Afgelopen jaar werden er relatief zelfs meer elektrische auto’s verkocht in Noorwegen en Zweden, dan in Nederland. Twijfel je nog of je wel op vakantie kunt met je elektrische auto naar dit mooie land? Lees dan vooral even verder!

Elektrische auto laden in Zweden

Zweden heeft over het algemeen een heel goede laadinfrastructuur met prima dekking. Met name het zuiden van Zweden is uitermate geschikt voor reizen met de elektrische auto. Je vindt er veel snelladers langs de snelweg en laadplekken op straat, met name in de stedelijke gebieden. Als je naar het midden of noorden van Zweden reist met de elektrische auto is het verstandig om voorafgaand aan je reis even te checken waar er laadmogelijkheden zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een van de populaire overzichten zoals (Shell) Recharge, Chargemap, Plugsurfing of het ingebouwde softwaresysteem in je Tesla.

Je weet natuurlijk hoeveel kilometer je kan rijden in je elektrische auto. Het is goed om rekening te houden met het verbruik van de auto bij wegen die bergopwaarts zijn. Bij lage temperaturen zal de accu van je auto ook sneller leeglopen. Tip: neem voor noodgevallen altijd je laadkabel mee waarmee je via een stopcontact kan laden.

Providers met groot laadnetwerk

Controleer voorafgaand aan je vakantie bij je provider of je laadpas geldig is in het buitenland. Als dit niet zo is, kun je een laadpas aanschaffen van een internationaal laadnetwerk. Het is ook verstandig om vooraf de apps van de Scandinavische providers MER en Fortum te downloaden. Je koppelt eenvoudig je creditcard aan de app zodat je kunt betalen. Veel laadpalen in Scandinavië maken hier gebruik van.

Met de elektrische auto naar Zweden op vakantie

Onze ervaring met elektrisch rijden in Zweden

Het op vakantie gaan met een elektrische auto vereist misschien iets meer planning en aandacht, maar het is zeker goed te doen. Ondanks dat Nederland zo’n beetje koploper is in het oplaadnetwerk voor elektrische auto’s, kun je er prima mee op vakantie naar het buitenland. In veel Europese landen heb je tegenwoordig meer dan genoeg punten waar je kunt laden en Scandinavië loopt hierin ook erg voorop.

Wij maakten de reis met een Tesla die een behoorlijke actieradius heeft (ruim 400 km). Hierdoor hoef je minder vaak te stoppen en ervaar je een ontspannen reis. Tip: boek een hotel in Zweden waar je verzekerd bent van een laadpaal. Veel hotels of accommodaties bieden dit tegenwoordig aan, en het geeft je net wat extra zekerheid. Deze site heeft een overzicht van alle hotels met laadpaal in Zweden, super handig!  

Meer reisinspiratie over Zweden?

Onlangs gingen wij op roadtrip door Zuid-Zweden. Wil je meer (duurzame) reisinspiratie over dit land en andere blogs lezen over leuke steden in Zweden? Bekijk dan dit overzicht voor meer reisinspiratie.

Vakantie tips over Zweden

Deel deze blog via

Mail
Facebook
Pinterest
WhatsApp